Day: април 29, 2020

И ВТОРИОТ РЕЗУЛТАТ ОД ТЕСТИРАЊЕТО НА МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ Е НЕГАТИВЕН НА КОРОНАВИРУС

Министерството за здравство информира дека и вториот резултат од тестирањето на министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче е негативен на коронавирус. „Денеска го добив резултатот од мојот втор тест на ковид-19, кој исто како и првиот е негативен на вирусот. Со ова, практично, завршува мојата 14-дневна изолација која ја спроведов на сопствена иницијатива и […]

2.300 ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ЈА ПОМИНАА КОВИД-19 ТРЕНИНГ ПРОГРАМАТА НА PROJECT HOPE И BROWN UNIVERSITY ОД САД

Министерството за здравство во изминативе четири недели ја реализираше он лајн тренинг програма COVID 19 Response Training наменета за сите здравствени работници од јавните здравствени установи во земјава. За само три недели близу 2.300 здравствени работници, медицински сестри и лекари,  беа дел од интерактивните тренинзи кои се одвиваа онајн.Тренингот е развиен од страна на Project […]