Day: септември 23, 2020

ФИЛИПЧЕ: ГИ ЗАСИЛУВАМЕ КОНТРОЛИТЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ И ПРОТОКОЛИТЕ КОИ СЕ НА СИЛА, ОД СИТЕ НАС ЗАВИСИ КАКВА ЕСЕН ЌЕ ИМАМЕ И КАКО ЌЕ ГО ПРЕМОСТИМЕ И ОВОЈ БРАН

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска одржа прес-конференција на која информираше за состојбата со коронавирусот во нашата земја, но и во Европа, најава за следните чекори на Министерството за здравство и Владата, како и за есенскиот период кој е пред нас. „Дозволете да дадам генерален заклучок дека состојбата кај нас, како и секаде […]