Day: септември 30, 2020

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ СЕ СРЕТНА СО МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ОД ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА: СЕКОЈ ЧОВЕК ВО ЗДРАВСТВОТО Е ВАЖЕН И ЌЕ НАПРАВАМ СЕ ДА ГИ МОТИВИРАМ ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, утрово во својот кабинет, се сретна со Зорица Љубичиќ Митиќ, Силвана Рогиќ и Дивна Бојческа трите медицински сестри од Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби, кои во текот на вчерашниот ден поднесоа откази до управата на Клиниката. -Тие изминативе седум месеци се на првата линија во борбата […]