Day: октомври 16, 2020

ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ ПОВЕЌЕ ОД 1.820 ПРЕГЛЕДИ И КОНТРОЛИ ВО МОБИЛНАТА АМБУЛАНТА НА КЛИНИКАТА ЗА ПУЛМОЛОГИЈА

Во новиот модуларен амбулантско-поликлинички оддел на Клиниката за пулмологија за еден месец се извршени повеќе од 1.820 прегледи и контроли. Во просек, дневно, доаѓаат меѓу 70-80 пациенти за преглед или за контрола, закажани преку системот МојТермин, како и за време на дежурство во вечерните часови. Во изминатиот период зголемен е бројот на пациенти за преглед, […]