Day: јануари 8, 2021

КЛИНИКАТА ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА ДОБИ НОВА ДНЕВНА БОЛНИЦА СО МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА, СЕ ЗАЈАКНУВА КАПАЦИТЕТОТ НА УСТАНОВАТА

Министерот за здравство д-р Венко Филипче ја посети Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство по повод адаптиран нов простор за Дневната болница и салата за киретажа. -Изминатите месеци интензивно работевме за да се опреми и оспособи дневната болница, во рамки на Клиниката, со оглед на тоа што сега установата е и ковид центар. Сега имаме […]