Day: февруари 11, 2021

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА ВЕБ-СТРАНИЦАТА „VAKCINACIJA.MK“ ЗА ИСКАЖУВАЊЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНОСТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОВИД-19

Министерството за здравство информира дека пуштена e во употреба веб-страницата „Vakcinacija.mk“ на која граѓаните ќе можат да се пријават за вакцинација против КОВИД-19. Секој заинтересиран граѓанин кој сака да прими вакцина против коронавирусот може да се пријави на веб-страницата. Граѓаните потребно е да ја пополнат апликацијата за искажување заинтересираност за вакцинација против КОВИД-19. Со пополнувањето […]

ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ ОД 1 ДО 7 ФЕВРУАРИ, 2021Г: ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ОЗДРАВЕНИ, НОВИ СЛУЧАИ И ПОЧИНАТИ, ПРОЦЕНТОТ НА ПОЗИТИВНОСТ ИДЕНТИЧЕН КАКО ПРЕТХОДНАТА НЕДЕЛА

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 1 до 7 февруари, тестирани се вкупно 14.398 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со зголемување од 4,8% во однос на минатата недела. Регистрирани сe 2.120 нови позитивни случаи од 34 градови во државата […]