Day: јули 2, 2021

СТИГНАА 10 ИЛЈАДИ ВАКЦИНИ „АСТРА ЗЕНЕКА“ ОД ХРВАТСКА, НАЈАВЕНИ УШТЕ 20 ИЛЈАДИ

Во текот на вчерашниот ден во земјава пристигнаа 10 илјади вакцини на „Астра Зенека“. Тие од почетокот на следната недела ќе бидат дистрибуирани по вакциналните пунктови низ земјата, а хрватската Влада донесе уште една одлука да донира дополнителни 20 илјади вакцини кои ќе бидат од производителот „Астра Зенека“ или на производителот „Модерна“, што ќе биде практично […]