Day: јули 7, 2021

ФИЛИПЧЕ: ВО ФУНКЦИЈА Е ЦЕЛОСНО РЕНОВИРАНАТА УРГЕНТНА АМБУЛАНТА НА ГАК

Од денеска е во функција целосно реновираната ургентна амбуланта, којашто дневно опслужува 50-60 жени коишто доаѓаат за различни ургентни состојби во областа на гинекологијата. Опремена е со нови ЦТГ апарати, односно апарати со коишто се регистрира срцевата активност кај бебињата, нов стол и сега амбулантата има пријатен амбиент да ја пружа соодветна здравствена услуга.Дополнително на […]