Day: август 17, 2021

СРЕДБА ФИЛИПЧЕ-ЗИМЕР, ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЈА ЗА ЗДРАВСТВО, ВКЛУЧУВАЊЕ ВО „GLOBAL HEALTH SECURITY AGENDA“

Министерот за здравство, Венко Филипче се сретна со новиот носител на функцијата шеф на политички и економски оддел, Кристофер Зимер од Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Република Северна Македонија. -Особена чест и задоволство е тоа што имавме можност да размениме повеќе факти во врска со моменталната епидемиолошка состојба и вакцинацијата на населението. На средбата […]