Day: септември 27, 2021

ПОЧНА ВАКЦИНИРАЊЕТО СО ТРЕТА ДОЗА – ФАЈЗЕР БЕЗ ЗАКАЖУВАЊЕ ТЕРМИН НА СИТЕ ВАКЦИНАЛНИ ПУНКТОВИ ВО ДРЖАВАТА

Министерството за здравство информира дека почнувајќи од денеска, со трета доза вакцина може да се вакцинираат: здравствените работници, граѓаните над 60 години,  и лицата кои имаат имунокомпромитирана здравствена сстојба, а кај кои има поминато 6 месеци од примената ревакцина. Во текот на минатата седмица, јавните здравствени организации беа информирани дека здравствените работници независно од возраста, […]