Day: октомври 21, 2021

МЗ ЌЕ НАБАВИ МОЛНУПИРАВИР ЕДИНСТВЕНИОТ ЛЕК ЗА КОВИД 19

Министерството за здравство ја информира јавноста дека ќе го набави лекот Молнупиравир, единствен лек против Ковид 19. Министерството проактивно стапи во контакт со производителот на лекот, компанијата МСД, и за кратко време ќе почнат преговорите за негова набавка. Лекот Молнупиравир е во форма на таблета и може да го примаат сите пациенти кои се позитивни […]