Day: ноември 10, 2021

ВЛАДАТА НА САД ПРЕКУ УСАИД, УНИЦЕФ И СЗО СО КОНТИНУИРАНА ПОДДРШКА НА НАШАТА ЗЕМЈА ЗА СООДВЕТЕН ОДГОВОР НА КОВИД-19

Владата на САД од почетокот на пандемијата безрезервно ни дава поддршка како за справување со ковид кризата, така и во процесот на вакцинација и за подобрување на здравствениот систем во државата. На средбата со н.е. Кејт Мари Брнз, амбасадорка на САД во Република Северна Македонија, д-р Џихан Тавила од СЗО, Патриција ДиЏовани УНИЦЕФ, Ерик Јановски […]