Day: април 29, 2022

РЕНОВИРАЊЕ НА УРГЕНТИОТ ХИРУРШКИ ЦЕНТАР

Од Универзитетската клиника за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација, интензивно лекување и ургентен центар (ТОАРИЛУЦ) информираат дека се почнати активности за реновирање на Ургентиот хируршки центар, што ќе се реализираат во траење од еден, најдоцна до два месеца. Во овој период на реновирање, пациентите со итна патологија ќе се примаат во просториите на амбулантниот дел на […]

ФОРУМ – 100 ДЕНА ОД МАНДАТОТ НА НОВАТА ВЛАДА

Министерот за здравство, Беким Сали на денешниот Форум „100 дена од мандатот на новата Влада на РСМакедонија” во своето обраќање ја потенцираше важноста од вакцинацијата како најдобра и најефикасна мерка за заштита на здравјето на населението. – Конкретно изминатите 100 дена посебно се фокусиравме на индивидуален пристап со цел да ја доближиме имунизацијата поблиску до […]