Day: мај 12, 2022

МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ УЧЕСТВУВАШЕ НА НАСТАНОТ ОРГАНИЗАРАН ОД УНИЈАТА НА ЗДРУЖЕНИЈА НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

Длабока почит кон шесте медицински сестри кои денеска постухмно беа одликувани, за нивната пожртвуваност, кажа министерот за здравство, Беким Сали на настанот организаран од Унијата на здруженија на медицински сестри по повод Меѓународната недела на сестринство и денес на Меѓународниот ден на медицинската сестра, потенцирајќи дека тие ги загубија животите во ковид пандемијата, вложувајќи го […]