Day: мај 14, 2022

НОВА МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА ПРВПАТ СЕ ОБЕЗБЕДУВА ВО ПРИЛЕПСКАТА БОЛНИЦА

Нова магнетна резонанца првпат се обезбедува во прилепската болница.Со ова означуваме ново поглавје во сегментот зајакнување на дијагностика во оваа установа, кажа министерот Беким Сали при денешната посета во Општата болница во Прилеп.Овој апарат за магнетна резонанца е набавен како дел од ИПА фондовите за нашата држава за справување со здравствени закани и зајакнувањето преку […]