Day: мај 19, 2022

ФОРУМ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА СЗО – ПРЕДИЗВИЦИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРОБЛЕМОТ НА ДЕБЕЛИНА

Фокус на денешниот форум во организација на СЗО беа предизвиците за справување со проблемот на дебелина, со посебен акцент на детската дебелина.-Нашата, како и земјите од Западен Балкан, се меѓу земјите во Европа со висока преваленца на дебелина.Министерството за здравство и Владата на РСМ продолжуваат да ја поддржуваат иницијативата на СЗО Европа за следење на […]