Day: јуни 21, 2022

НА КЛИНИКАТА ЗА ХЕМАТОЛОГИЈА ИЗВРШЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА КРВОТВОРНИ МАТИЧНИ КЛЕТКИ ОД НЕСРОДЕН ДОНОР ОД МАКЕДОНСКИОТ ДАРИТЕЛСКИ РЕГИСТЕР ЗА КОСКЕНА СРЦЕВИН

На ЈЗУ Универзитетска клиника за хематологија беше извршена трансплантација на крвотворни матични клетки на пациентка со акутна миелобластна леукемија од несроден донор од Македонскиот дарителски регистер за коскена срцевина, известуваат од Клиниката. -Се подигна квалитетот на јавното здравство и Република Северна Македонија влезе на мапата на светски и европски медицински центри за лекување на најтешките […]