Day: август 1, 2022

СВЕТСКА НЕДЕЛА НА ДОЕЊЕТО

Оваа недела е Светската недела на доењето! Мајчиното млеко е идеална храна за бебињата. Бебињата треба да се хранат исклучиво со мајчино млеко во првите шест месеци од животот, а доењето треба да продолжи до втората година од животот па и понатаму Мотото на Светската недела на доење, годинава, е „Заложи се за доење, едукација […]