Day: август 31, 2022

ГОБ „8 СЕПТЕМВРИ“ СО НОВ ДИГИТАЛЕН АНГИОГРАФ И АПАРАТУРА ЗА ЕХО ДИЈАГНОСТИКА ОД ЈАПОНСКАТА GGP ПРОГРАМА

Заокружени се два значајни проекта финансирани преку јапонската Програма за мали грантови (GGP) чија вредност е над 160 илајди евра. Во ГОБ „8 Септември“ од денес пациентите со кардиоваскуларни заболувања имаат можност за дијагностика и лекување со новиот дигитален ангиограф на одделот за кардиологија во вредност од над 100 илјади евра, информира министерот за здравство, […]