РЕГИСТРИРАНИ 582 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 101.214, ОЗДРАВЕНИ 374 – ПОЧИНАТИ 13 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 2.972 тестирања, а регистрирани се 582 нови случаи на ковид-19 во:Скопје – 274, Прилеп – 55, Кавадарци – 40, Куманово – 24, Гевгелија – 23, Неготино – 20, Тетово и Велес – по 18, Охрид – 13, Струмица […]

ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ ОД 15 ДО 21 ФЕВРУАРИ – ЗГОЛЕМУВАЊЕ ОД 3,9% НОВИ СЛУЧАИ, ОЗДРАВЕНИ 1.760 ЛИЦА, ПРОЦЕНТОТ НА ПОЗИТИВНОСТ ВО ПРОСЕК 14,7%

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје, во периодот од 15 до 21 февруари биле тестирани вкупно 15.849 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со намалување од 2,8% во однос на минатата недела. Регистрирани сe 2.320 нови позитивни случаи од 33 градови во државата […]

ФИЛИПЧЕ: СТОПАНСКА БАНКА ОД ПОЧЕТОКОТ НА КОВИД КРИЗАТА ДОНИРА ОПРЕМА И СРЕДСТВА КАДЕ ШТО Е НАЈМНОГУ ПОТРЕБНО

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, генералниот извршен директор на Стопанска банка Диомидис Николетопулос и директорот на Здравствен дом Скопје д-р Виктор Исјановски денеска беа во посета на Поликлиниката Букурешт по повод донација од Стопанска банка за Здравствениот дом.Министерот Филипче изрази благодарност до директорот Николетопулос којшто од почетокот на КОВИД кризата покажа дека оваа компанија […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 725 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 100.632, ОЗДРАВЕНИ СЕ 215 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 13 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 3.342 тестирања, а регистрирани се 725 нови случаи на ковид-19 во:Скопје – 274, Прилеп – 79, Кавадарци – 55, Тетово – 39, Куманово – 34, Охрид – 29, Гевгелија – 26, Неготино – 25, Велес -24, Штип -20, Гостивар -18,  Битола -16, Струмица – 13, Кочани – 12,  Струга […]

РЕГИСТРИРАНИ 509 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 99.917, ОЗДРАВЕНИ СЕ 354 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 9 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 2.813 тестирања, а регистрирани се 509 нови случаи на ковид-19 во:Скопје – 285, Прилеп – 37, Кавадарци – 29, Охрид – 24, Велес – 16, Тетово – 11, Битола и Крива Паланка  – по 10, Струга и Гевгелија […]

РЕГИСТРИРАНИ 129 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 99.408, ОЗДРАВЕНИ СЕ 342 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 13 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 854 тестирања, а регистрирани се 129 нови случаи на ковид-19 во:Скопје – 76, Кавадарци –  19, Неготино – 9, Прилеп – 6, Велес, Охрид и Струга – по 3, Куманово и Тетово – по 2 , Битола – […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 254 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 99.285, ОЗДРАВЕНИ СЕ 151 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 16 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 2.160 тестирања, а регистрирани се 254 нови случаи на ковид-19 во:Скопје – 111, Прилеп – 29, Кавадарци – 20, Охрид – 13, Неготино – 10, Битола – 9, Гостивар – 7, Куманово и Велес – по 6, Тетово и Гевгелија – по 5, Штип, Струмица, Струга и Ресен – […]

РЕГИСТРИРАНИ 449 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 99.031 ОЗДРАВЕНИ СЕ 227 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 10 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 3.283 тестирања, а регистрирани се 449 нови случаи на ковид-19 во: Скопје – 170, Прилеп – 55, Кавадарци – 35, Гевгелија – 23, Тетово – 19, Охрид и Куманово – по 17, Битола и Неготино – по 16, Велес – 10, Струга – 8, Струмица и Ресен – по […]

РЕГИСТРИРАНИ 415 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 98.584, ОЗДРАВЕНИ СЕ 244 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 19 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 2.549 тестирања, а регистрирани се 415 нови случаи на ковид-19 во: Скопје – 170, Прилеп – 62, Кавадарци –  32, Велес – 25, Неготино – 20, Охрид – 12, Струмица – 11, Гевгелија – 10, Куманово, Тетово и […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 373 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 98.174, ОЗДРАВЕНИ СЕ 309 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 8 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 2.345 тестирања, а регистрирани се 373 нови случаи на ковид-19 во:-Скопје – 155, Прилеп-47, Кавадарци – 23, Охрид – 22, Куманово – 20,Тетово -17, Струга – 10, Битола -9, Велес, Струмица и Берово – по 7, Штип, Крива Паланка и Делчево – по 6, Неготино 5-Дебар и Валандово – […]