Сектор за информатичка и комуникациска технологија

Пациентите и докторите во ноември повеќе го почитувале закажаниот термин за преглед

Бројот на пациенти кои изминатиот месец не дошле на закажаниот термин и истиот не го откажале е за 42 отсто намален во однос на претходниот месец, покажала анализата на податоците од системот МојТермин.  Во септември кога почна анализата на податоците од системот, бројот на докторите кои доцнеа на првиот закажан термин за преглед изнесуваше 162, […]

Презентиран електронски систем за закажување пациенти и интервенции

– Секој пациент кога оди на матичен лекар, тој треба да го прегледа. Ако оцени дека треба да се заврши целата процедура, може да ја утврди дијагнозата и да му препише терапија, но ако оцени дека има определени проблеми за кои треба да биде консултиран специјалист по определена област, тој во овој систем тоа го […]

Сектор за информатичка и комуникациска технологија

Секторот за информатичка и комуникациска технологија врши техничка и корисничка поддршка на ИТ системот на Министерството за здравство, активно следење, раководење и координација на: политиките и активностите насочени кон информатизација и комуникациско поврзување на субјектите во здравствениот систем; се грижи за целосно имплементирање на стратегиите за е-здравство; ги координира проектите  поврзани со информатички технологии во здравството. Секторот […]