Мој термин

ОГЛАС – Управа за електронско здравство

Управа за електронски евиденции во здравството – МојТермин       Во насока на зајакнување на шалтерските капацитети во јавните здравствени установи, краткорочно и долгорочно намалување на времето на чекање на шалтер, односно растоварување на гужвите на шалтерите, се формира Проектна единица за унапредување на работата на шалтерите во ЈЗУ. За таа цел, Управата за […]

ОГЛАС ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ ИНТЕРЕС – 1 извршител правник со положен правосуден испит

Управа за електронско здравство – МојТермин Во насока на зајакнување на шалтерските капацитети во јавните здравствени установи, краткорочно и долгорочно намалување на времето на чекање на шалтер, односно растоварување на гужвите на шалтерите, се формира Проектна единица за унапредување на работата на шалтерите во ЈЗУ. За таа цел, Управата за електронско здравство – МојТермин, објавува […]

Над 80 отсто од пациентите задоволни од функционирањето на МојТермин

Последното истражување на Министерството за здравство, спроведено во јули оваа година, покажа дека над 80 отсто од пациентите се задоволни од функционирањето на системот „Мој Термин“, информираше на прес-конференција, Милан Аризанкоски, проект-менаџер на Националниот систем за закажување прегледи МојТермин, при што истакна дека процентот на задоволни пациенти пораснал за 12.5 отсто од минатото истражување. – […]

Процедури за МОЈ ТЕРМИН

Ова е работна верзија на документите во кои се опишани процедури кои се користат во системот Мој Термин, а се однесуваат и се применуваат во здравствени установи на различни нивоа на здравствена заштита.

Соопштение за медиуми

Министерството за здравство сака да ја извести јавноста во Република Македонија дека во изминатиот месец  во повеќе општини во Република Македонија успешно се имплементира системот „Национален систем за електронска евиденција во здравството“ и тоа во делот на електронско упатување со закажување и Е-рецепт. Како што веќе информиравме, согласно усвоениот протокол за имплементација, проектот стартува етапно, односно општина по […]

Известување до сите матични лекари

Почитувани матични лекари, Поради одредени нејаснотии и проблеми при креирањето на електронските рецепти, Ви праќаме известување околу точните генерички називи на одредени лекови(лекови кои се композиција на повеќе генерики) генерички имиња кои мора да ги запазите во точен редослед при препишувањето на еден рецепт за истиот да се креира електронски и да биде доделено бројче […]

Обезбедени дополнителни слободни термини за прием на пациентите преку „Мој термин“

Скопје, 21 јули 2013 –  Електронскиот систем за закажување здравствени прегледи „Мој термин“ постојано се надградува и се воведуваат новини во интерес на пациентите.  Меѓу нив e и обезбедувањето дополнителен број слободни термини за прием на пациенти на секундарно и терциерно ниво, рече на денешната прес-конференција Милан Аризанкоски, одговорен за електронскиот здравствен систем „Мој термин. Дополнителни термини за […]

Мој термин – ЗУ од специјалистичко – консултативна дејност

Лекарот – специјалист во Мој Термин ја има следнaта улога: да ги креира термините (Време за прием) за преглед на пациенти, и да изврши преглед на пациентите врз основа на добиениот Е-упат. Креирањето на Време за прием се прави во системот Мој Термин, со најава со единствено корисничко име и лозинка или со помош на […]