Новости

Известување за тестирањето на кандидатите кои аплицирале на третиот Оглас за кофинансирани сепцијализации

Известување за тестирањето на кандидатите кои аплицирале на третиот Оглас за кофинансирани сепцијализации

Почитувани, Ве известуваме дека тестирањето на кандидати кои аплицирале на третиот Оглас за кофинансирани сепцијализации ќе се одржи  на 15.08.2016 – стручен тест, и 17.08.2016 – тест за познавање на англиски јазик во 18.00 часот во Амфитетар број 2 (спроти библиотеката) на Медицински факултет Скопје. Кандидатите со себе треба да понесат документ – лична карта […]

Објавено на јули 29, 2016 Повеќе →
Првите три здравствени установи добија сертификат од Агенцијата за квалитет и акредитации

Првите три здравствени установи добија сертификат од Агенцијата за квалитет и акредитации

 Универзитетската клиника за кардиологија, Институтот за белодробни заболувања кај децата-Козле и Универзитетската клиника за детски болести се првите три здравствени установи кои денеска добија едногодишни сертификати од Агенцијата за квалитет и акредитации на здравствени установи во Македонија. Премиерот Емил Димитриев честитајќи им на првите три акредитирани здравствени установи упати порака дека здравјето на граѓаните и […]

Објавено на јули 19, 2016 Повеќе →
Нови простории на Медицинскиот симулациски центар

Нови простории на Медицинскиот симулациски центар

Министерот за здравство Никола Тодоров ги посети  новите простории на Медицинскиот симулациски центар, кој е комплетно нов и целосно опремен простор од 260 метри квадратни, каде се нуди едукација на студентите по медицина и специјализанти, како и на сите вработени во јавното здравство. – Симулацијата како пристап во учењето е одамна правило во развиените и […]

Објавено на јули 12, 2016 Повеќе →
Јавен оглас за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина и здравствени соработници вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година

Јавен оглас за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина и здравствени соработници вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година

  РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО ЈАВЕН ОГЛАС за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина и здравствени соработници вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година  Врз основа на  член 150-г од Законот за здравствена заштита („Службен весник на Република Македонија“ бр. 43/12, 145/12, 87/13, 164/13, 39/14, 43/14, 132/14, […]

Објавено на јули 2, 2016 Повеќе →
Заменик министерот Андовски присуствуваше на работен состанок во НР Кина

Заменик министерот Андовски присуствуваше на работен состанок во НР Кина

Заменик министерот за здравство, м-р Јовица Андовски, од 19 до 21 јуни 2016 година, учествуваше на Вториот состанок на министрите за здравство на 16 држави од Централна и Источна Европа и Кина, што се одржа во Суџоу, провинција Џиангсу и во Шангај во Народна Република Кина, во организација на Националната комисија за здравство и планирање […]

Објавено на јуни 23, 2016 Повеќе →
Оглас за изразување интерес за посебни советници за прашања поврзани со здравството во Кабинетот на Министерот за здравство

Оглас за изразување интерес за посебни советници за прашања поврзани со здравството во Кабинетот на Министерот за здравство

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО   Согласно Законот за вработените во јавниот сектор, раководното лице на институцијата во јавниот сектор може преку склучување договор за вработување на определено работно време да пополни посебни работни места во кабинетите на министрите, заради извршување на работни задачи на посебни советници. Со цел дополнително кадровско зајакнување на Кабинетот, во […]

Објавено на јуни 21, 2016 Повеќе →
Утре жолта фаза во југоисточниот регион, повисоки температури до недела

Утре жолта фаза во југоисточниот регион, повисоки температури до недела

Согласно најавата од Метео-алармот на Управата за хидро-метеоролошки работи, во наредните денови – од четврток до недела (16 до 19 јуни), подрачјето на целата држава ќе биде под влијание на многу топла воздушна маса од југ, односно температурите ќе се движат во интервал од 35 до 40 степени Целзиусови. Значителен пораст на температурите се очекува […]

Објавено на јуни 15, 2016 Повеќе →
Клиниката за хируршки болести св. Наум Охридски со нова современа опрема

Клиниката за хируршки болести св. Наум Охридски со нова современа опрема

Современ апарат за хирургија на рамо, колено и рачен зглоб доби Клиниката за хируршки болести св. Наум Охридски. На одделот за трауматологија веќе успешно се оперирани двајца пациенти и истиот ден се пуштени дома. Со новиот ендоскопски систем се намалува времето на интервенцијата, а на мониторите лекарите имаат попрецизна слика. Чини 8 милиони денари. Вакви […]

Објавено на јуни 15, 2016 Повеќе →
Ранг листа по јавен оглас за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година

Ранг листа по јавен оглас за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО Врз основа на член 9 од Правилникот за начинот на бодирање за селекција на здравствените работници и здравствените соработници кои не се вработени во јавна здравствена установа и се пријавиле на јавен оглас за запишување на кофинансирана приватна специјализација во согласност со Програмата за едукација на лекари и медицински пероснал […]

Објавено на јуни 7, 2016 Повеќе →
Огласи за искажување интерес за работа во Проектната единица за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на јавните здравствени установи во РМ

Огласи за искажување интерес за работа во Проектната единица за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на јавните здравствени установи во РМ

Почитувани, на следните линкови можете да ги превземете огласите за искажување интерес за работа во Проектната единица за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на јавните здравствени установи во РМ КОНТРОЛОР НА ДОКУМЕНТИ ИНЖЕНЕР АРХИТЕКТ ЕЛЕКТРО ИНЖЕНЕР ГРАДЕЖЕН ИНЖЕНЕР МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА НАБАВКИ Заинтересираните кандидати може да се пријавуваат до 15 јуни 2016 […]

Објавено на јуни 7, 2016 Повеќе →