Општи информации

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 766 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 147.995 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 1118 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 31 ЛИЦЕ

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 3.171 тестирања, а регистрирани се 766 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 252, Битола – 80, Куманово – 64, Прилеп – 41, Велес – 36, Струмица – 33, Штип – 28, Тетово – 27, Гостивар, Кавадарци и Охрид – […]

РЕГИСТРИРАНИ 364 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 147.094, ОЗДРАВЕНИ 689 ПАЦИЕНТИ, ПОЧИНАТИ 24 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 2.379 тестирања, а регистрирани се 364 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 161, Куманово – 36, Битола и Прилеп – по 25, Охрид – 15, Тетово – 13, Штип – 10, Кавадарци, Струмица и Гевгелија – по 9, Велес, Гостивар и Струга – по 8, Кичево и Дебар […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 193 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 142.034 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 1014 ПАЦИЕНТИ– ПОЧИНАТИ СЕ 34 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 1.192 тестирања, а регистрирани се 193 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 110, Прилеп – 16, Кавадарци – 15, Куманово – 12, Штип -9, Тетово – 7, Кочани и Кичево – по 4, Велес – 3, Битола, Струга и […]

СЕ СПРОВЕДУВА ТЕРЕНСКА ВАКЦИНАЦИЈА ВО ДОМОВИТЕ ЗА СТАРИ ЛИЦА

Процесот на имунизација на приоритетните групи за вакцинацијата ги вклучува и домовите за стари лица кадешто вакцинацијата се спроведува на терен за сместените корисници и за здравствените работници во сите болници за геријатриска и палијативна медицина низ државата. -Веќе неколку дена трае теренската вакцинација во болниците за геријатриска и палијативна медицина и домовите за згрижување […]

РЕГИСТРИРАНИ 1.259 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19, ВКУПНО ЗАБОЛЕНИ 136.426 ЛИЦА, ОЗДРАВЕНИ 751, ПОЧИНАТИ 45 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 4.555 тестирања, а регистрирани се 1.259 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 562, Битола – 97, Куманово – 83, Велес -51, Струмица – 48, Кавадарци – 47, Охрид – 42, Прилеп – 40, Тетово – 38, Гостивар – 34, Гевгелија – 28, Кичево – 26, Штип – 22, […]

РЕГИСТРИРАНИ 734 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 134.867, ОЗДРАВЕНИ 621, ПОЧИНАТИ 35 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 3.246 тестирања, а регистрирани се 734 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 313, Битола – 75, Куманово – 46, Прилеп – 38, Тетово – 36, Велес – 34, Гостивар – 26, Охрид – 24, Струмица – 22, Кавадарци – 19, Штип – 17, Кочани – 14, Гевгелија и […]

ОБЕЗБЕДЕНИ ДОПОЛНИТЕЛНИ БОЛНИЧКИ КАПАЦИТЕТИ, ГРАЃАНИТЕ СО ПОЧИТУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ ЌЕ ИМ ПОМОГНАТ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО БИТКАТА СО КОВИД-19

Министерството за здравство информира дека и покрај големиот притисок врз болниците во државата, кои се побрзо се исполнуваат со ковид пацинети, обезбедени се слободни места на повеќе клиники, Институтот за белодробни заболувања Козле, како и на интерните клиники. Сите болници и медицински кадар се целосно мобилизирани. И во болниците низ државата, секојдневно системот се менаџира […]

РЕГИСТРИРАНИ 1.394 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 134.134, ОЗДРАВЕНИ 479, ПОЧИНАТИ 45 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 4.920 тестирања, а регистрирани се 1.394 нови случаи со КОВИД-19 во: Скопје – 592, Куманово – 104, Битола – 101 ,Прилеп – 63,Велес – 60, Кавадарци – 50, Охрид – 39, Тетово -38, Штип – 37, Гостивар – 35, Струмица – 31, Кичево – 30, Кочани – 24, Неготино […]

РЕГИСТРИРАНИ 1.320 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19, ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 132.740, ОЗДРАВЕНИ 457, ПОЧИНАТИ 50 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 4.174 тестирања, а регистрирани се 1.320 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 580, Битола – 113, Куманово – 75, Прилеп – 59, Велес – 50, Охрид – 43, Кавадарци – 41, Тетово – 38, Гостивар – 36, Струмица – 32, Штип – 31, Кочани – 30, Гевгелија – […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 1.402 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 131.424 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 761 ПАЦИЕНТ – ПОЧИНАТИ СЕ 29 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 3.978 тестирања, а регистрирани се 1.402 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 603, Битола – 105, Куманово – 84, Велес – 82, Прилеп – 70, Струмица – 52, Охрид – 46, Кавадарци – 40, Штип – 36, Гевгелија – 32, Тетово и Гостивар – по 28, Кочани – 23, […]