Лекарите потврдија речиси 2.300 медицински грешки

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG Сомнеж за лекарска грешка: Повеќе од 12.000 пати се пожалиле пациентите во 2012 година кај лекарските комори За разлика од претходните години, во 2012 година повеќе пациенти се пожалиле дека се сомневаат на медицинска грешка. Притоа честопати не се бара оштета, туку потреба да се искажат. Дали докторот нешто превидел? Дали при операција […]

Одвикнување од канабис кај адолесцентите: Искачување наместо пушење канабис

Дувањето со пријателите, безопасна забава? Млади луѓе кои редовно користат хаш, често страдаат од социјални и академски проблеми. Во детска болница во Хановер лекарите им помогаат на своите пациенти да се вратат на секојдневниот живот. Хановер – Од својот прв ден на “Тиин Спирит Исланд” младите пациенти мора да ја прекинат врската со нивниот поранешен […]