Соопштенија

КОМПЛЕТНО РЕНОВИРАНИ АМБУЛАНТСКИОТ ДЕЛ, УРГЕНТНИОТ ЦЕНТАР И ЧЕКАЛНАТА НА КЛИНИКАТА ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ

Во Универзитетската клиника за детски болести изминатиот период комплетно се реновирани амбулантскиот дел, Ургентниот центар и чекалната за пациентите, со цел унапредување на условите за третман на пациентите, како и условите за работа на персоналот на оваа клиника. Амбуланскиот дел е целосно обновен со нова опрема, извршени се бројни градежни зафати, поставени нови прозорци, нова […]

ФИЛИПЧЕ: ДА СЕ ПОЧИТУВААТ МЕРКИТЕ И ПРОТОКОЛИТЕ-ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ ДА ДАДАТ ПРИМЕР КАКО СЕ ШТИТИ ЗДРАВЈЕТО НА ГРАЃАНИТЕ

На вчерашната прес конференција, министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче упати апел до сите граѓани, но и до политичките партии за целосно и безусловно почитување на мерките за заштита од понатамошно ширење на коронавирусот. Тој потенцираше дека епидемијата е се уште во полн ек, а состојбата во регионот укажува на тоа дека практично во […]

ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ И ПАНДЕМИЈАТА ОД КОРОНАВИРУСОТ-ГЛОБАЛНИ ПРЕДИЗВИЦИ“, ВЕЧЕРВА (23.06) ВО 19 ЧАСОТ

Вечерва во 19:00 часот, вклучете се во дискусијата ,,Менталното здравје и пандемијата од коронавирусот – глобални предизвици”. Сите заедници подеднакво се соочуваат со огромниот предизвик на прилагодување на ваквите физички, социјални, и економски промени, како и на промените во начинот на живот. Дополнителен предизвик претставува и справувањето со стравот од заболување од КОВИД-19 и неговите […]

ДЕНЕСКА СЕ ПОТВРДЕНИ 90 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19-ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 5196, ОЗДРАВЕНИ СЕ 48 ОЗДРАВЕНИ ПАЦИЕНТИ, ПОЧИНАТИ СЕ 9 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 665 тестирања, а регистрирани се 90 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-36, Куманово-2, Штип-8, Тетово-4, Струга-10, Велес-2, Битола-2, Охрид-13, Гостивар-1, Крушево-1, Кочани-2, Пробиштип-1, Свети Николе-2, Ресен-6. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 48 оздравени пациенти од: Скопје-9, Штип-30, Тетово-1, Велес-1, Гостивар-4, Струмица-1, Кочани-1, Пробиштип-1. […]

ДЕНЕСКА СЕ ПОТВРДЕНИ 193 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19-ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 4482, ОЗДРАВЕНИ СЕ 46 ПАЦИЕНТИ-ПОЧИНАТИ СЕ 9 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1391 тестирање, а регистрирани се 193 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-140, Куманово-2, Дебар-1, Штип-6, Тетово-19, Струга-5, Велес-2, Охрид-11, Гостивар-4, Свети Николе-1, Ресен-2. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 46 оздравени пациенти од: Скопје- 35, Куманово-1, Штип-6, Тетово-1, Струга-1, Гостивар-1, Валандово-1. Починати се 9 […]

ДЕНЕСКА СЕ ПОТВРДЕНИ 103 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 4157, ОЗДРАВЕНИ СЕ 13 ПАЦИЕНТИ, ПОЧИНАТИ СЕ 5 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 841 тестирање, а регистрирани се 103 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-46, Куманово-6, Штип-6, Прилеп-2, Тетово-17, Струга-9, Велес-3, Битола-1, Охрид-3, Кавадарци-1, Гостивар-1, Струмица-1, Свети Николе-1, Ресен-6. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 13 оздравени пациенти од: Скопје-10, Прилеп-2 и Тетово -1. Починати се 5 […]

ДЕНЕСКА СЕ ПОТВРДЕНИ 164 СЛУЧАИ НА КОВИД-19, ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 3701, ОЗДРАВЕНИ СЕ 12 ПАЦИЕНТИ, ПОЧИНАТИ СЕ 2 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1045 тестирања, а регистрирани се 164 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-85, Куманово-24, Дебар-3, Штип-5, Прилеп-3, Тетово-18, Струга-5, Охрид-9, Гостивар-2, Гевгелија-1, Крива Паланка-1, Кочани-1, Македонски Брод-1, Валандово-1, Свети Николе-2, Ресен-2, Неготино-1. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 12 оздравени пациенти, во: Скопје-3, Прилеп-6, Струга-1, […]

ДЕНЕСКА СЕ ПОТВРДЕНИ 175 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД – 19, ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 3538, ОЗДРАВЕНИ СЕ 18 ПАЦИЕНТИ-ПОЧИНАТИ СЕ 5 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 971 тестирања, а регистрирани се 175 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-131, Куманово-24, Штип-2, Прилеп-2, Тетово-5, Струга-2, Велес-4, Охрид-1, Гостивар-2, Свети Николе-2. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 18 оздравени пациенти, во: Скопје-12, Штип-1, Тетово-3, Велес-2. Починаа 5 лица, тројца од Скопје, еден пациент […]

ДЕНЕСКА СЕ ПОТВРДЕНИ 125 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19-ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 3364, ОЗДРАВЕНИ СЕ 6 ПАЦИЕНТИ, ПОЧИНАТИ СЕ 7 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1019 тестирања, а регистрирани се 125 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-89, Куманово-4, Штип-2, Прилеп-2, Тетово-11, Струга-3, Велес-1, Охрид-8, Гостивар-1, Струмица-2, Кичево-1 и Ресен-1. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 6 оздравени пациенти, во: Скопје-1, Прилеп-1 и Велес-4. Починаа 7 лица, тројца од Скопје, […]

ДЕНЕСКА СЕ ПОТВРДЕНИ 87 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД-19, ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 3239, ОЗДРАВЕНИ СЕ 5 ПАЦИЕНТИ-ПОЧИНА 1 ЛИЦЕ

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 987 тестирања, а регистрирани се 87 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-41, Куманово-12, Штип-16, Тетово-10, Струга-1, Охрид-2, Гостивар-1, Пробиштип-4. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 5 оздравени пациенти, во: Скопје-1, Прилеп-2, Тетово-2. На Клиниката за кардиологија почина пациент од Куманово на возраст од 74 […]