ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР, Д-Р МИЛОШЕВ ПРИСУСТВУВА НА 68 СЕСИЈА НА РЕГИОНАЛНИОТ КОМИТЕТ НА СЗО ВО РИМ

Македонска делегација предводена од државниот секретар од Министерство за здравство, д-р Владимир Милошев присуствува на 68ма сесија на регионалниот комитет на СЗО во Рим, каде што ќе се дискутира за буџетот на СЗО и ќе се ревидираат извештаи за незаразни болести, вакцини и имунизација како и стратегии и акциски планови за подобрување на состојбата во различни области кои се однесуваат на здравјето на луѓето.

Сподели на:

Related Posts

јануари 22, 2021

јануари 21, 2021

јануари 21, 2021