ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР МИЛОШЕВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ДЕЛЕГАЦИЈА НА НР КИНА

Државниот секретар во Министерството за здравство Владимир Милошев, вчера оствари средба со делегација на Народна Република Кина, преставници на провинцијата Сичуан предводена од г-н Ванг Зенгронг-професор на Сичуан Универзитетот, Јанг Ксиао Јинг-заменик генерален директор за прекуокеанска меѓународна соработка, Јуан Бинг-заменик градоначалник на провинцијата, Тиан Ксиџун-преставник на Академијата за традиционална кинеска медицина на Сичуан провинцијата.

На средбата беше истакната досегашната плодна соработка со Кина во областа на здравството, особено на полето на традиционалната кинеска медицина и беа разгледувани областите и потребите на идната соработка помеѓу двете пријателски земји, Република Северна Македонија и Народна Република Кина.

 

 

Сподели на:

Related Posts

јануари 22, 2021

јануари 21, 2021

јануари 21, 2021