Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Милошев, во посета на Општата болница и Здравствениот дом во Кичево

Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев, денеска ги посети Општата болница и Здравствениот дом во Кичево, при што  одржа состанок со директорите и стручниот колегиум на двете установи.

Целта на посетата е согледување на актуелните состојби и потреби на установите во насока на унапредување на условите за персоналот и пациентите.

На самиот состанок беше потенциран бенефитот  од фузионирање на болницата и здравствениот дом во Кичево, кој ќе придонесе за подобра здравствена заштита, како и финансиски заштеди во установите.

Исто така, на средбата стана збор за повеќе мерки на Министерството за здравство кои се фокусирани на унапредување на здравствената заштита на ниво на целата држава, а стана збор и за измените на Законот за здравствена заштита кои се во процедура.

Сподели на:

Related Posts

јануари 22, 2021

јануари 21, 2021

јануари 21, 2021