МИНИСТЕРОТ ТАРАВАРИ ВО ХРВАТСКА НА РЕГИОНАЛНИОТ СОСТАНОК ЗА ЕЛИМИНАЦИЈА НА ХЕПАТИТИС

Денес Република Македонија ја има честа за првпат после долг период да се вклучи во еден глобален и европски процес за елиминација на еден од најопасните вируси на денешницата, хепатитот Ц и редуцирање на хепатитот Б. Јас како новоназначен министер во новата Влада, ја имам таа историска чест постепено и полека да го започнам процесот за елиминација на овие заболувања и во нашата земја со што за првпат ќе овозможиме пристап до соодветна терапија и дијагностика со можност на започнување на Национален акциски план за елиминација до 2030 година, истакна министерот во својот говор.

Сподели на:

Related Posts

јануари 22, 2021

јануари 21, 2021

јануари 21, 2021

Остави коментар