НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА НЕМА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ ПАЦИЕНТИ СО МОРБИЛИ

На Инфективна клиника веќе неколку дена нема хоспитализирани пациенти со морбили. На 10.08.2019 амбулантски било прегледано три годишно дете со морбили од Скопје, невакцинирано, додека последниот пациент со серолошки потврдени морбили е испишан минатиот петок (на 9.08.).

Исто така, амбулантски бил прегледан пациент со морбили на 9.08. Станува збор за 48 годишен пациент од Гостивар без увид во вакцинален статус, информираат од Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби.

Share This Article :

Related Posts