Намалена цена на менингококната вакцина за лицата кои одат на аџилак-на илјада денари

Информираме дека на иницијатива на министерот за здравство, д-р Арбен Таравари, и во договор со Институтот за јавно здравје и центрите за јавно здравје донесена е одлука за намалување на цената на менингококната вакцина за лицата кои одат на аџилак, од 2400 на 1000 денари.
Ова е само почеток на имплементација на идеите предложени од граѓани.

Share This Article :

Related Posts