Намалување на максимални цени на оригинатори

Со октомвриското утврудување на максимални цени на лекови, намалени се максималните цени на вкупно 263 оригинатори лекови.

 

codelatin_namegenericstrengthpackage_quantitydrug_packagepricenova max cenarazlika stara - nova% на намалување            
M05BA08ACLASTAzoledronic acid5 mg/100 ml11 PE шише х 100 ml/кутија19650.7517274.52376.2512.092413775556
L04AC07ACTEMRAtocilizumab400 mg/20 ml11 стакленa вијала х 20 ml/кутија4364038529.145110.8611.711411549038
L04AC07ACTEMRAtocilizumab200 mg/10 ml11 стаклени вијала х 10 ml/кутија2205319484.432568.5711.647258876343
L04AC07ACTEMRAtocilizumab80 mg/4 ml11 стакленa вијала х 4 ml/кутија88737911.36961.6410.837822607912
M04AA03ADENURICfebuxostat80 mg2828 таблети (блистер 2 х 14)/кутија16261605.2220.781.2779827798278
R06AX27AERIUSdesloratadine5 mg1010 таблети (блистер 1 х 10)/кутија245.1191.069754.030322.044186046512
V03AB25ANEXATEflumazenil1 mg/10 ml55 ампули х 10 ml/кутија54265001.184257.8326575746406
V03AB25ANEXATEflumazenil0,5 mg/5 ml55 ампули х 5 ml/кутија24532047.95405.0516.512433754586
G03AA12ANGELIQdrospirenone, estradiol2 mg/1 mg2828 филм-обложени таблети (блистер 1 х 28)/кутија643630.590712.40931.9299066874028
A10AB06APIDRAinsulin glulisine100 E/1 ml55 стаклени патрони х 3 ml/кутија1681.071649.7431.331.8636939568251
L04AA13ARAVAleflunomide10 mg3030 таблети во HDPE контејнер/кутија1727.171019.67707.540.962962534088
M05BA03AREDIApamidronic acid30 mg22 вијали х 30 mg + 2 ампули х 10 ml/кутија6530.754514.2852016.46530.876469011982
N06DA02ARICEPT EVESSdonepezil5 mg2828 таблети (блистер 2 х 14)/кутија16901382.3165307.683518.206124260355
N06DA02ARICEPT EVESSdonepezil10 mg2828 таблети (блистер 2 х 14)/кутија21201864.385255.61512.057311320755
L02BG03ARIMIDEXanastrozole1 mg2828 таблети (блистер 2 х 14)/кутија21001471.075628.92529.94880952381
C09CA06ATACANDcandesartan8 mg2828 таблети (блистер 2 x 14)/кутија447.94369.6902578.2497517.468801625218
C09CA06ATACANDcandesartan16 mg2828 таблети (блистер 2 x 14)/кутија549.65483.0777566.5722512.111752933685
L01XC07AVASTINbevacizumab400 mg/16 ml11 стаклена вијала х 16 ml/кутија71104.6866852.964251.725.9795220230229
L01XC07AVASTINbevacizumab100 mg/4 ml11 стаклена вијала х 4 ml/кутија20890.4818108.682781.813.316113368386
J01MA14AVELOXmoxifloxacin400 mg/250 ml11 стаклено шише х 250 ml/кутија1669.51614.5553.2943995208146
L03AB07AVONEXinterferon beta-1a30 μg/0,5 ml44 наполнети инјекциски шприца х 0,5 ml + 4 игли/кутија416653970519604.7041881675267
S01ED51AZARGAbrinzolamide, timolol(10 mg/5 mg)/1 ml1PP шише х 5 ml/кутија670.92629.14141.7796.2271209682227
S01EC04AZOPTbrinzolamide10 mg/1 ml1PP шишенце со вградена капалка х 5 ml/кутија442.06438.50053.55950.80520743790436
B02BD02BERIATE 500coagulation factor VIII500 IE11 вијала со прашок + 1 вијала x 5 ml вехикулум + 1 трансфер сет + 1 филтер/кутија100759780.3099294.69012.9249637717122
L03AB08BETAFERONinterferon beta-1b250 mcg (8 MIE)/1 ml15збирно пакување од 15 единечни пакувања (1 вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 1,2 ml + 1 адаптер за вијала со игла + 2 алкохолни перниња)/кутија43860.3441640.112220.235.0620446626725
C07AB02BETALOC ZOKmetoprolol100 mg3030 таблети во HDPE контејнер/кутија313.97203.9028110.067235.056597764118
C07AB02BETALOC ZOKmetoprolol50 mg3030 таблети во HDPE контејнер/кутија222.6186.879435.720616.046990116801
N07CA01BETASERCbetahistine24 mg2020 таблети (блистер 2x10)/ кутија589.48381.624207.85635.260907918844
M05BA06BONVIVAibandronic acid3 mg/3 ml11 наполнет инјекциски шприц х 3 ml + 1 игла/кутија4626.814182444.819.6137511590059
M05BA06BONVIVAibandronic acid150 mg11 филм-обложена таблета (блистер 1 х 1)/кутија1045676.5368.535.263157894737
B01AC24BRILIQUEticagrelor90 mg5656 таблети (блистер 4 х 14)/кутија3591.323541.74549.5751.3804116592228
A07EA06BUDENOFALKbudesonide3 mg100100 капсули (блистер 10 x 10)/кутија5739.45671.53567.8651.1824406732411
N07BC01BUPRENORFIN ALKALOIDbuprenorphine8 mg2828 таблети (блистер 4 х 7)/кутија4882.54355527.510.803891449053
N07BC01BUPRENORFIN ALKALOIDbuprenorphine2 mg2828 таблети (блистер 4 х 7)/кутија1214.011010.75203.2616.742860437723
N07BC01BUPRENORFIN ALKALOIDbuprenorphine0,4 mg2828 таблети (блистер 4 х 7)/кутија588461.5356126.464421.507551020408
N07BC01BUPRENORFIN ALKALOIDbuprenorphine8 mg77 таблети (блистер 1 х 7)/кутија1032.597062.56.0532687651332
N07BC01BUPRENORFIN ALKALOIDbuprenorphine2 mg77 таблети (блистер 1 х 7)/кутија260245.16514.8355.7057692307692
L01XX19CAMPTOirinotecan300 mg/15 ml11 вијала х 15 ml/кутија24771.6424486.77284.871.1499844176647
L01XX19CAMPTOirinotecan40 mg/2 ml11 вијала х 2 ml/кутија2390.392205.01185.387.7552198595208
L02BB03CASODEXbicalutamide50 mg2828 таблети (блистер 2 х 14)/кутија1839.741777.262.543.3993933925446
M01AH01CELEBREXcelecoxib200 mg1010 капсули (блистер 1 х 10)/кутија356350.855.151.4466292134831
L04AA06CELLCEPTmycophenolic acid250 mg100100 капсули (блистер 10 x 10)/кутија3675.53067.01608.4916.55529859883
L04AA06CELLCEPTmycophenolic acid500 mg5050 филм-обложени таблети (блистер 5 x 10)/кутија3638.973159.87479.113.165813403243
A16AB02CEREZYMEimiglucerase400 E11 вијала х 400 Е/кутија94400.1193524.66425875.445750.92737789182661
J07BM02CERVARIXhuman papillomavirus vaccine (types 16, 18)0,5 ml/доза11 наполнет инјекциски шприц х 0,5 ml + игла/кутија4249.44202.05547.3449999999991.1141572927943
B01AB05CLEXANEenoxaparin4000 anti-Xa IE/0,4 ml22 наполнети инјекциски шприца x 0,4 ml + игли/кутија405.63318.903186.726921.380790375465
B01AB05CLEXANEenoxaparin4000 anti-Xa IE/0.4 ml1010 наполнети инјекциски шприца x 0.4 ml + игли/кутија2117.682070.0257547.654252.2503045785954
B01AB05CLEXANEenoxaparin2000 anti-Xa IE/0,2 ml22 наполнети инјекциски шприца x 0,2 ml + игли/кутија207.27171.626135.643917.196844695325
B01AB05CLEXANEenoxaparin8 000 IE/0,8 ml22 наполнети инјекциски шприца х 0,8 ml + 2 игли/кутија535.71521.380114.32992.6749360661552
A02BC02CONTROLOCpantoprazole20 mg1414 таблети (блистер 1 х 14)/кутија315.5239.9375.5723.952456418384
L03AX13COPAXONEglatiramer acetate20 mg/1 ml2828 наполнети инјекциски шприца х 1ml (блистер 4 х 7)/кутија42325.0538100.064224.999.9822445573012
J05AB04COPEGUSribavirin200 mg168168 филм-обложени таблети во HDPE контејнер/кутија2569016269.2059420.79536.671058777735
S01ED51COSOPTdorzolamide, timolol(20 mg + 5 mg)/1 ml1ХДПЕ шише х 5 ml со вградена капалка/кутија437.72378.83558.88513.452663803345
G03FB01CYCLO - PROGYNOVAestradiol, norgestrel2 mg/2 mg+0,5 mg2121 таблета (блистер 1 х 11 бели + 10 светло-кафени таблети)/кутија118.529523.5219.844751940601
L02AE04DECAPEPTYL CRtriptorelin3.75 mg11 наполнет инјекциски шприц со микрокапсули + 1 наполнет инјекциски шприц со вехикулум х 1 ml + пластичен конектор + 2 игли/кутија7208.36325883.312.25392949794
N03AG01DEPAKINE CHRONOvalproic acid, sodium valproate500 mg30РР туба со 30 филм-обложени таблети/кутија296.69276.9419.756.6567798038357
N03AG01DEPAKINE CHRONOvalproic acid, sodium valproate300 mg100100 филм-обложени таблети (2 PP туби х 50)/кутија432.32427.984.341.0038860103627
B05DBDIANEAL PD4peritoneal dialytics, hypertonic solutions1,36 % w/v (13,6 mg/1 ml)1PVC ќеса х 5000 ml/РЕ заштитна ќеса671.49662.29699.19311.369059851971
B05DBDIANEAL PD4peritoneal dialytics, hypertonic solutions2,27 % w/v (22,7 mg/1 ml)1PVC ќеса х 5000 ml/PE заштитна ќеса671.49662.29699.19311.369059851971
B05DBDIANEAL PD4peritoneal dialytics, hypertonic solutions3,86 % w/v (38,6 mg/1 ml)1PVC ќеса х 5000 ml/РЕ заштитна ќеса671.49662.29699.19311.369059851971
B05DBDIANEAL PD4peritoneal dialytics, hypertonic solutions1,36 % w/v (13,6 mg/1 ml)1PVC ќеса х 2500 ml/PE заштитна ќеса529.5523.5645.93599999999991.1210576015108
B05DBDIANEAL PD4peritoneal dialytics, hypertonic solutions3,86% w/v, 38,6 mg/1 ml1PVC ќеса х 2000 ml/PE заштитна ќеса528.6523.96794.63210.87629587589861
C07AG02DILATRENDcarvedilol6,25 mg3030 таблети (блистер 3 х 10)/кутија1631303320.245398773006
N01AX10DIPRIVANpropofol10 mg/1 ml55 стаклени ампули х 20 ml/кутија706.7513.215193.48527.378661383897
N05CD08DORMICUMmidazolam50 mg/10 ml55 ампули х 10 ml/кутија1052.46548.2204504.239647.910571423142
S01ED51DUOTRAVtravoprost, timolol(40 mcg/5 mg)/1 ml1PP шише х 2,5 ml/кутија765.37757.84557.52450.98311927564446
A06AD11DUPHALAClactulose667 g/L1HDPE шише х 500 ml/кутија321.93317.292754.637251.4404528934862
L01XA03ELOXATINoxaliplatin5 mg/1 ml11 стаклена вијала х 20 ml/кутија135009077.3954422.60532.760037037037
L01XA03ELOXATINoxaliplatin5 mg/1 ml11 стаклени вијала х 10 ml/кутија70004647.2452352.75533.610785714286
B03XA01EPORATIOepoetin theta4000 IE/0,5 ml66 наполнети инјекциски шприца х 0,5 ml + 6 игли/блистер/кутија7434.637301.127133.5031.7956912448905
B03XA01EPREXepoetin alfa10 000 IE/1 ml66 наполнети инјекциски шприца х 1 ml/кутија21058.8919888.9351169.9555.5556346986949
B03XA01EPREXepoetin alfa3 000 IE/0,3 ml66 наполнети инјекциски шприца х 0,3 ml/кутија6944.876065.3095879.560512.664895095229
B03XA01EPREXepoetin alfa1000 IE/0,5 ml66 наполнети инјекциски шприца х 0,5 ml/кутија2427.592109.145318.44513.117742287619
B03XA01EPREXepoetin alfa2000 IE/0,5 ml66 наполнети инјекциски шприца x 0,5 ml/кутија43114103.6455207.35454.809893296219
B03XA01EPREXepoetin alfa4000 IE/0,4 ml66 наполнети инјекциски шприца х 0,4 ml/кутија8247.818112.92275134.887251.6354311023169
G03CA03ESTROFEMestradiol1 mg2828 таблети (во календарско пакување)/кутија200.37193.2757.0953.5409492438988
L01BB06EVOLTRAclofarabine1 mg/1 ml11 стаклена вијала х 20 ml/кутија96091.9687942.9758148.9858.4804025227501
V03AC03EXJADEdeferasirox125 mg2828 таблети (блистер 4 х 7)/кутија1245911344.261114.748.9472670358777
S01LA05EYLEAaflibercept40 mg/1 ml11 стаклена вијала + 1 филтер игла/кутија54080.648005.0756075.52511.234204132351
L01DB03FARMORUBICIN RDepirubicin10 mg11 вијала х 10 mg + 1 ампула х 5 ml вехикулум/кутија669.62627.91541.7056.2281592545026
L01DB03FARMORUBICIN RDepirubicin50 mg11 вијала х 50 mg/кутија2482.162447.16351.4100622038869
B02BD03FEIBAfactor VIII inhibitor bypassing activity500 ИЕ11 вијала х 500 IE + 1 вијала х 20 ml вехикулум + 1 шприц +
1 игла + 1 сет за инфузија + 1 сет за трансфузија/кутија
2593625673.5824262.41761.011789019124
L02BG04FEMARAletrozole2,5 mg3030 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутија3491.52541.45950.0527.21036803666
L02BX02FIRMAGONdegarelix80 mg11 вијала со прашок + 1 вијала х 6 ml со вехикулум + 1 шприц + 1 игла (21G 0.8 x 50 mm) + 1 игла (27G 0.4 x 25 mm)/кутија9568.58773795.58.3137377854418
L02BX02FIRMAGONdegarelix120 mg22 вијали со прашок + 2 вијали х 6 ml со вехикулум + 2 шприца + 2 игли (21G 0.8 x 50 mm) + 2 игли (27G 0.4 x 25 mm)/кутија17314166986163.5578144853875
S01BA07FLAREXfluorometholone1 mg/1 ml1LDPE шише со вградена PP капалка х 5 ml/кутија186.87184.8052.0651.1050462888639
R03BA05FLIXOTIDEfluticasone125 mcg/доза1Al канистер х 120 дози + помагало за инхалација/кутија856.6833.2123.392.7305626897035
J07BB02FLUARIXinfluenza vaccine15 mcg11 наполнет инјекциски шприц х 0,5 ml со игла/кутија270.69241.38529.30510.826037164284
L01BB05FLUDARAfludarabine50 mg55 вијали х 50 mg/кутија25990.5316014.9059975.62538.381768282524
L01BB05FLUDARA oralfludarabine10 mg2020 филм-обложени таблети (блистер 4 х 5)/кутија23853.5120502.563350.9514.048037374793
M05BB03FOSAVANCEalendronate sodium, colocalciferol70 mg/5 600 IE44 таблети (блистер 1 х 4)/кутија1102.76798.575304.18527.58397112699
B01AB04FRAGMINdalteparin10 000 IE (анти-Ха)/1 ml1010 наполнети инјекциски шприца х 1 ml/кутија2625.622342.43125283.1887510.785595402229
B01AB04FRAGMINdalteparin5000 IE (анти-Ха)/0,2 ml1010 наполнети инјекциски шприца х 0,2 ml/кутија1423.261290.275132.9859.3436898388207
B01AB04FRAGMINdalteparin2500 IE (анти-Ха)/0,2 ml1010 наполнети инјекциски шприца х 0,2 ml/кутија685.31633.1552.167.6111540762575
B01AB06FRAXIPARINEnadroparin3800 IE анти-Ха/0,4 ml1010 наполнети инјекциски шприца х 0,4 ml со игли (27 G х 0,4 mm)/кутија1180.541026.12225154.4177513.080264116421
B01AB06FRAXIPARINEnadroparin2850 IE анти-Ха/0,3 ml1010 наполнети инјекциски шприца х 0,3 ml со игли (27 G х 0,4 mm)/кутија889.19736153.1917.228039001788
B01AB06FRAXIPARINEnadroparin7600 IE анти-Ха/0,8 ml1010 наполнети инјекциски шприца х 0,8 ml со игли (27 G х 0,4 mm)/кутија2040.471994.1587546.311252.2696364072983
L01XE01GLIVECimatinib400 mg3030 таблети (блистер 3 х 10)/кутија143344.5115135.98528208.51519.678826184472
L01XE01GLIVECimatinib100 mg6060 таблети (блистер 6 х 10)/кутија63310.4960467.7952842.6954.4900852923425
H04AA01GLUCAGEN HYPOKITglucagon1 mg11 вијала х 1 mg + 1 наполнет инјекциски шприц х 1 ml/кутија828763657.8502415458937
A05BA17HEPA-MERZl-ornithine-l-aspartate5 g/10 ml1010 стаклени ампули x 10 ml/кутија3440.34336674.342.1608329409303
L01XC03HERCEPTINtrastuzumab150 mg11 вијала х 150 mg/кутија36403.1234808.381594.744.3807783508666
J07AG01HIBERIXhaemophilus influenzae B, purified antigen conjugated10 mcg/0,5 ml11 вијала со лиофилизат + 1 ампула со вехикулум х 0,5 ml/кутија491.05473.3417.713.6065573770492
A10AD04HUMALOG Mix25 KwikPen insulin lispro (sredno-dolgo dejstvo)100 IE/1 ml55 наполнети инјекциски пенкала х 3 ml/кутија1766.821717.85548.9652.7713632401716
B05AA01HUMAN ALBUMIN 200 g/l BAXTERhuman albumin200 g/l11 вијала х 50 ml/кутија17951767.5232527.476751.5307381615599
L01XX17HYCAMTINtopotecan4 mg11 стаклена вијала х 4 mg/кутија8720.938551.265169.6651.9454920518798
J07CA09INFANRIX HEXAdiphtheria-hemophilus influenzae B-pertussis-poliomyelitis-tetanus-hepatitis B0,5 ml/доза11 вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 0,5 ml суспензија/кутија2142.39210933.391.558539761668
J07BB02INFLUVACinfluenza, purified antigen15 mcg/0,5 ml11 наполнет инјекциски шприц х 0,5 ml + игла/кутија247.5243.234.271.7252525252525
A10AC01INSULATARD PENFILLinsulin (human)100 IE/1 ml55 патрони х 3 ml/кутија1350.421274.156976.26315.6473615615883
A10AC01INSUMAN BASAL SOLOSTARinsulin (human)100 IE/1 ml55 наполнети инјекциски пенкала х 3 ml/кутија2344.991552.3744792.615633.800382944064
A10AD01INSUMAN COMB 25 SOLOSTARinsulin (human)100 IE/1 ml55 наполнети инјекциски пенкала х 3 ml/кутија1640.821379.7099261.110115.913390865543
A10AB01INSUMAN RAPID SOLOSTARinsulin (human)100 IE/1 ml55 наполнети инјекциски пенкала х 3 ml/кутија2510.431748.25762.1830.360535844457
L01XE02IRESSAgefitinib250 mg3030 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутија113374.48104509.9758864.5057.818783380528
N03AX14KEPPRAlevetiracetam1000 mg6060 таблети (блистер 6 х 10)/кутија4436.27438650.271.1331591629905
N03AX14KEPPRAlevetiracetam500 mg6060 таблети (блистер 6 х 10)/кутија2110.672074.85535.8151.6968545532935
N03AX14KEPPRAlevetiracetam250 mg6060 таблети (блистер 6 х 10)/кутија1032.491021.610.891.0547317649566
B02BD02KOGENATE Bayer 1000 IUcoagulation factor VIII1000 IE11 вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 2,5 ml вехикулум со 1 клип + 1 адаптер за вијала + 1 сет за пункција на вени + 2 стерилни алкохолни тампони + 2 суви тампони + 2 фластери/кутија40338.5339930.001408.528999999991.012751332287
B02BD02KOGENATE Bayer 250 IUcoagulation factor VIII250 IE11 вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 2,5 ml вехикулум со 1 клип + 1 адаптер за вијала + 1 сет за пункција на вени + 2 стерилни алкохолни тампони + 2 суви тампони + 2 фластери/кутија10084.59984.976199.52390.98689969755566
B02BD02KOGENATE Bayer 500 IUcoagulation factor VIII500 IE11 вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 2,5 ml вехикулум со 1 клип + 1 адаптер за вијала + 1 сет за пункција на вени + 2 стерилни алкохолни тампони + 2 суви тампони + 2 фластери/кутија20169.519965.1742204.32581.0130434567044
A09AA02KREON 25 000lipase, protease, amilase (multienzymes)300 mg100100 гастрорезистентни капсули во HDPE контејнер/кутија1735.231665.354169.87594.0268955700397
A04AA02KYTRILgranisetron1 mg/1 ml55 ампули х 1 ml/кутија1821.521792.7328.791.5805481136633
D01BA02LAMISILterbinafine250 mg1414 таблети (блистер 1 х 14)/кутија476.8938393.8919.687978359789
A10AE04LANTUSinsulin glargine100 Е/1 ml55 патрони x 3 ml/кутија2850.512763.282587.22753.0600664442503
A10AE04LANTUS SOLOSTARinsulin glargine100 Е/1 ml55 наполнети инјекциски пенкала x 3 ml патрон/кутија2848.282768.817579.46252.7898415886079
C10AA04LESCOL XLfluvastatin80 mg2828 таблети (блистер 4 х 7)/кутија488.91269219.9144.979648606083
G04BE09LEVITRAvardenafil10 mg44 филм-обложени таблети (блистер 1 х 4)/кутија997.41991.23426.17579999999990.61918368574607
G04BE09LEVITRAvardenafil10 mg22 филм-обложени таблети (блистер 1 х 2)/кутија483.69478.68765.00241.034216130166
C10AB08LIPANORciprofibrate100 mg3030 капсули (блистер 3 х 10)/кутија279.77276.53.271.1688172427351
C07BB07LODOZbisoprolol, hydrochlorothiazide10 mg/6,25 mg3030 таблети (блистер 3 х 10)/кутија334.59283.6650.9315.221614513285
G03GA07LUVERISlutropin alfa75 IE11 вијала со прашок + 1 вијала x 1 ml вехикулум/кутија1522.271478.984343.28572.8434968829445
N03AX16LYRICApregabalin75 mg5656 капсули (блистер 4 х 14)/кутија1542.331474.057868.27224.426562408823
L01XC02MABTHERArituximab500 mg/50 ml11 вијала х 50 ml/кутија75809.7472157.953651.794.8170459363137
L01XC02MABTHERArituximab100 mg/10 ml22 стаклени вијали х 10 ml/кутија30083.0829119.02964.063.2046585655458
J01DH02MERONEMmeropenem1000 mg1010 вијали х 1 g/кутија9467.318603.5863.819.1241334655779
J01DH02MERONEMmeropenem500 mg1010 виjали х 500 mg/кутија5047.935017.22230.7080000000010.60832856240084
B01AD11METALYSEtenecteplase10 000 Е11 вијала х 50 mg + 1 наполнет инјекциски шприц х 10 ml/кутија51095.0548348.842746.215.3747085089456
G03AA07MICROGYNONlevonorgestrel, ethinylestradiol0,15 mg/0,03 mg2121 обложена таблета (блистер 1 x 21)/кутија125.98122.96563.01442.3927607556755
H01BA02MINIRINdesmopressin0.2 mg3030 таблети во пластичен контејнер/кутија2566.42285281.410.964775561097
N04BC05MIRAPEXINpramipexole3 mg3030 таблети (блистер 3 х 10)/кутија7149.563100.45474049.105356.634328546092
N04BC05MIRAPEXINpramipexole1,5 mg3030 таблети (блистер 3 х 10)/кутија3118.751525.76681592.983251.077617635271
N04BC05MIRAPEXINpramipexole0,75 mg3030 таблети (блистер 3 х 10)/кутија1917.487671150.4859.99958278574
N04BC05MIRAPEXINpramipexole0,375 mg1010 таблети (блистер 1 х 10)/кутија338.86264.907373.952721.823968600602
N04BC05MIRAPEXINpramipexole1 mg3030 таблети (блистер 3 х 10)/кутија800767.42532.5754.071875
B03XA03MIRCERAmethoxy polyethylene glycol-epoetin beta150 mcg/0,3 ml11 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml + игла/кутија15301.6713893.471408.29.2029170672221
B03XA03MIRCERAmethoxy polyethylene glycol-epoetin beta100 mcg/0,3 ml11 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml + игла/кутија105339424.8751108.12510.520506978069
B03XA03MIRCERAmethoxy polyethylene glycol-epoetin beta120 mcg/0,3 ml11 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml + игла/кутија12642.2511566.311075.948.5106685914295
B03XA03MIRCERAmethoxy polyethylene glycol-epoetin beta75 mcg/0,3 ml11 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml + игла/кутија7907.327179.515727.8059.2041930767947
B03XA03MIRCERAmethoxy polyethylene glycol-epoetin beta50 mcg/0,3 ml11 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml + игла/кутија5272.454791.47480.989.1225142011778
B03XA03MIRCERAmethoxy polyethylene glycol-epoetin beta30 mcg/0,3 ml11 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml + игла/кутија3160.742902.8257.948.1607471668027
G03AC03MIRENAlevonorgestrel52 mg11 интраутерин инсерт/кутија5639.85389.5250.34.4381006418667
A10AD01MIXTARD 30 PENFILLinsulin (human)100 IE/1 ml55 стаклени патрони х 3 ml/кутија1318.651293.65524.9951.8954991847723
J07BD52M-M-R VAXPROmeasles,combination with mumps and rubella, live attenuated1010 вијали со прашок + 10 наполнети инјекциски шприца со вехикулум х 0,5 ml/кутија6482.014609.3051872.70528.890807018193
M01AC06MOVALISmeloxicam7,5 mg2020 таблети (блистер 2 х 10)/кутија134.86127.0557.8055.7874833160314
M01AC06MOVALISmeloxicam15 mg2020 таблети (блистер 2 х 10)/кутија179.58176.912.671.4868025392583
M01AC06MOVALISmeloxicam15 mg/1,5 ml55 ампули х 1,5 ml/кутија146.25143.7852.4651.6854700854701
L04AA06MYFORTICmycophenolic acid180 mg120120 гастрорезистентни таблети (блистер 12 x 10)/кутија7228.197221.1557.03499999999890.097327270035776
A16AB07MYOZYMEalglucosidase alfa50 mg11 вијала x 50 mg/кутија28212.5327394.87817.662.8982157927701
C07AB12NEBILETnebivolol5 mg2828 таблети (блистер 2 х 7)/кутија351.57217134.5738.276872315613
L01XE05NEXAVARsorafenib200 mg112112 таблети (блистер 4 х 28)/кутија199080.61198701.005379.604999999980.19067904202221
A02BC05NEXIUMesomeprazole40 mg1010 стаклени вијали х 40 mg/кутија2515.62148.31705367.2829514.600212672921
C08CA06NIMOTOP Snimodipine30 mg100100 филм-обложени таблети (блистер 10 x 10)/кутија1311.93891420.9332.084791109282
J05AE03NORVIRritonavir100 mg3030 филм-обложени таблети во HDPE контејнер/кутија1430.261251.525178.73512.49667892551
A10AD05NovoMix 30 Penfillinsulin aspart100 E/1 ml55 патрони х 3 ml/кутија1734.431683.56550.8652.9326637569691
B05DBNUTRINEAL PD4 with 1,1 % Amino Acidsperitoneal dialytics, hypertonic solutions1,1 % Amino Acids1PL PVC кесе х 2000 ml/PE заштитна кеса927.52913.754613.76541.4841081593928
C10AX06OMACORomega-3-triglycerides incl. other esters and acids1000 mg2828 капсули во HDPE контејнер/кутија987.69725.2955262.394526.566483410787
G03DC03ORGAMETRILlynestrenol5 mg3030 таблети (блистер 1 х 30)/кутија129.15115.615913.534110.479365079365
G03GA08OVITRELLEchoriogonadotropin alfa250 mcg/0,5 ml11 наполнет инјекциски шприц со игла х 0,5 ml/кутија1657.881456.5201.3812.146838130625
J01DD08PANCEFcefixime100 mg/5 ml1темно стаклено шише х 32 g гранули за припрема на 60 ml суспензија + пластична градуирана лажичка/кутија755.37468.7572286.612837.943365502999
J01DD08PANCEFcefixime400 mg1010 филм-обложени таблети (блистер 2 х 5)/кутија961.55958.03313.51689999999990.36575321096145
J01DD08PANCEFcefixime400 mg55 филм-обложени таблети (блистер 1 х 5)/кутија499.54497.52972.01030.40243023581696
S01GX09PATANOLolopatadine1 mg/1 ml1LDPE шише со вградена PP капалка х 5 ml/кутија331.54328.3053.2350.97574953248477
L03AB11PEGASYSpeginterferon alfa - 2a180 mcg/0,5 ml11 наполнет инјекциски шприц x 0,5 ml/кутија10976.59277.2751699.22515.480572131372
L03AB10PegIntronpeginterferon alfa-2b120 mcg/0,5 ml11 наполнето инјекциско пенкало со прашок и вехикулум (во патрон со засебни комори) + 1 игла + 2 тампони/кутија1262810459.612168.3917.171286031042
L03AB10PegIntronpeginterferon alfa-2b80 mcg/0,5 ml11 наполнето инјекциско пенкало со прашок и вехикулум (во патрон со засебни комори) + 1 игла + 2 тампони/кутија83956996.741398.2616.655866587254
J07CA06PENTAXIMdiphtheria-Hemophilus influenzae B-pertussis-poliomyelitis-tetanus(30 IE/10 mcg/25 mcg/40 DE/40 IE)/0,5 ml11 вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 0,5 ml + 2 игли/кутија1228.341172.4555.894.5500431476627
N04BB01PK-MERZamantadine100 mg3030 филм-обложени таблети (блистер 3 x 10)/кутија325.32306.518.825.785073158736
B01AC04PLAVIXclopidogrel300 mg3030 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутија6565.416514.072551.33750.78193898020077
B01AE07PRADAXAdabigatran110 mg6060 капсули (блистер 6 х 10)/кутија429839973017.0032573289902
B01AE07PRADAXAdabigatran150 mg6060 капсули (блистер 6 х 10)/кутија429839973017.0032573289902
B01AE07PRADAXAdabigatran110 mg3030 капсули (блистер 3 х 10)/кутија2383.452275.0075108.44254.5498122469529
B01AE07PRADAXAdabigatran75 mg3030 капсули (блистер 3 х 10)/кутија2383.452275.0075108.44254.5498122469529
B01AE07PRADAXAdabigatran110 mg1010 капсули (блистер 1 х 10)/кутија844.9276876.929.1038204800454
B01AE07PRADAXAdabigatran75 mg1010 капсули (блистер 1 х 10)/кутија844.9276876.929.1038204800454
J07BD52PRIORIXmeasles,combination with mumps and rubella, live attenuated0,5 ml/доза11 вијала со прашок + 1 ампула со вехикулум х 0,5 ml/кутија524.87517.017.861.4975136700516
L04AD02PROGRAFtacrolimus5 mg3030 капсули (блистер 3 х 10)/кутија105487985.6252562.37524.292519908987
L04AD02PROGRAFtacrolimus1 mg6060 капсули (блистер 6 х 10)/кутија3891.323118.46772.8619.861126815579
L04AD02PROGRAFtacrolimus0.5 mg3030 капсули (блистер 3 х 10)/кутија1005.11935.41569.6956.9340669180488
M05BX04PROLIAdenosumab60 mg/1 ml11 наполнет инјекциски шприц х 1 ml (1 доза)/кутија11252.6710941.215311.4552.7678319900966
G04CB01PROSCARfinasteride5 mg2828 филм-обложени таблети (блистер 2 х 14)/кутија425.81362.1107563.6992514.959547685587
G03GA06PUREGONfollitropin beta50 IE/0,5 ml11 вијала х 0,5 ml/кутија1015.63894.3133121.316711.94497011707
L03AB07REBIF 22interferon beta-1a22 mcg (6 MIE)/0,5 ml33 наполнети инјекциски шприца х 0,5 ml/кутија11333.4611008.975324.4852.8630709421483
L03AB07REBIF 44interferon beta-1a44 mcg (12 MIE)/0,5 ml1212 наполнети инјекциски шприца x 0,5 ml/кутија50795.4650023.02772.441.5206870850269
L03AB07REBIF 44interferon beta-1a44 mcg (12 MIE)/0,5 ml33 наполнети инјекциски шприца x 0,5 ml/кутија1354113500.17540.8250000000010.30149176574847
L04AB02REMICADEinfliximab100 mg11 стаклена вијала х 100 mg/кутија32500.7929086.733414.0610.504544658761
J06BB01RHOPHYLACanti-D (rh) immunoglobulin300 mcg/2 ml11 наполнет инјекциски шприц х 2 ml + игла/кутија2971.66291655.661.8730271969202
D10BA01ROACCUTANEisotretinoin10 mg3030 капсули (блистер 3 х 10)/кутија698621.7776.2310.921203438395
H01AC01SAIZEN click easysomatropin human (reccomb.)8 mg55 вијали со прашок + 5 патрони х 1,37 ml вехикулум во 5 помагала за реконституција + 1 трансфер канила/кутија579005510028004.8359240069085
A07EC02SALOFALK mesalazine1000 mg100100 PE/AL/PE ќесички/кутија5025.924765260.925.1914873296829
L04AD01SANDIMMUN neoralciclosporin50 mg5050 капсули (блистер 5 х 10)/кутија3111.522240.135871.38528.005122898133
L04AD01SANDIMMUN neoralciclosporin100 mg5050 капсули (блистер 5 х 10)/кутија5446.724587.895858.82515.767746460255
L04AD01SANDIMMUN neoralciclosporin100 mg/1 ml1стаклено шише х 50 ml/кутија5632.115222.58409.537.2713423565946
L04AD01SANDIMMUN neoralciclosporin25 mg5050 капсули (блистер 5 х 10)/кутија1512.561494.418.161.2006135293806
H01CB02SANDOSTATINoctreotide0,1 mg/1 ml55 ампули x 1 ml/кутија3014.23637.652376.5878.845343586919
H01CB02SANDOSTATINoctreotide0,5 mg/1 ml55 ампули x 1 ml/кутија8052.027537.0295514.99056.3957926085628
H01CB02SANDOSTATIN LARoctreotide20 mg11 вијала х 20 mg + 1 наполнет инјекциски шприц х 2,5 ml вехикулум + 2 игли/кутија6420057953.604156246.395859.7295885514019
H01CB02SANDOSTATIN LARoctreotide30 mg11 вијала х 30 mg + 1 наполнет инјекциски шприц х 2,5 ml вехикулум + 2 игли/кутија62945.6561426.51519.152.4134312696747
N05AH04SEROQUELquetiapine200 mg6060 филм-обложени таблети (блистер 6 х 10)/кутија3256.42640.7375615.662518.906230807026
N05AH04SEROQUELquetiapine25 mg6060 филм-обложени таблети (блистер 6 х 10)/кутија1267.41980.6532286.756822.625417189386
N05AH04SEROQUELquetiapine100 mg6060 филм-обложени таблети (блистер 6 х 10)/кутија1895.871623.4383272.431714.369745815905
N06AB05SEROXATparoxetine30 mg3030 таблети (блистер 3 х 10)/кутија763.84669.11594.72512.401157310432
L04AA09SIMULECTbasiliximab20 mg11 вијала х 20 mg + 1 ампула х 5 ml вехикулум/кутија63224.8655745.9957478.86511.828994164637
R03DC03SINGULAIRmontelukast5 mg2828 таблети за џвакање (блистер 2 x 14)/кутија954.5837.02117.4812.308014667365
R03DC03SINGULAIRmontelukast10 mg2828 филм-обложени таблети (блистер 2 x 14)/кутија954.5838.43116.0712.160293347302
R03BB04SPIRIVAtiotropium bromide18 mcg3030 капсули (блистер 3 х 10) + HandiHaler апарат за инхалирање/кутија18691834.04534.9551.8702514713751
R03BB04SPIRIVA RESPIMATtiotropium bromide2,5 mcg/1 инхалација11 PE/PP патрон х 4 ml со 60 инхалации (30 дози) + 1 респимат инхалер/кутија18691834351.87265917603
N04BA03STALEVOlevodopa, carbidopa, entacapone50/12,5/200 mg100100 филм-обложени таблети во РЕ контејнер/кутија48954450.8913444.10879.0727007150153
N04BA03STALEVOlevodopa, carbidopa, entacapone150/37,5/200 mg100100 филм-обложени таблети во РЕ контејнер/кутија4945.434673.737271.6935.4938195465308
N04BA03STALEVOlevodopa, carbidopa, entacapone100/25/200 mg100100 филм-обложени таблети во РE контејнер/кутија4725.974610115.972.4538877733037
J01FA10SUMAMEDazithromycin250 mg66 капсули (блистер 1 х 6)/кутија414.5390.5245.7901085645356
J01FA10SUMAMEDazithromycin500 mg33 филм-обложени таблети (блистер 1 х 3)/кутија400.138020.15.023744063984
J05AH02TAMIFLUoseltamivir30 mg1010 капсули (блистер 1 х 10)/кутија477.24461.8615.383.2226971754254
J05AH02TAMIFLUoseltamivir45 mg1010 капсули (блистер 1 х 10)/кутија813803.819.19000000000011.130381303813
L01XE03TARCEVAerlotinib150 mg3030 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутија113374110277.53096.52.7312258542523
L01XE03TARCEVAerlotinib100 mg3030 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутија9198091561.2418.80.4553163731246
L01XE08TASIGNAnilotinib150 mg112112 капсули (блистер 4 х 28)/кутија173014.49157132.3215882.179.1796762224944
L01XE08TASIGNAnilotinib200 mg112112 капсули (блистер 4 х 28)/кутија240453226393.514059.55.8470886202293
L01CD02TAXOTEREdocetaxel20 mg/1 ml11 вијала х 1 ml/кутија5334.693019.6452315.04543.39605487854
L01CD02TAXOTEREdocetaxel80 mg/4 ml11 вијала х 4 ml/кутија19964.2418344.3651619.8758.1138826221284
L01AX03TEMODALtemozolomide250 mg55 капсули во стаклено шише/кутија51530.9320286.69531244.23560.632002954342
L01AX03TEMODALtemozolomide20 mg55 капсули во стаклен контејнер/кутија2525.321832.08693.2427.451570494036
L01AX03TEMODALtemozolomide5 mg55 капсули во стаклен контејнер/кутија649.24640.448.81.3554309654365
J06BB02TETAGAM Ptetanus immunoglobulin250 IE/1 ml11 наполнет инјекциски шприц х 1 ml/кутија645.8539.85105.9516.406008052028
B05AA07TETRASPANhydroxyethylstarch, electrolytes60 mg/1 ml11 пластично ќесе (ecobag) х 500 ml706.04601.78104.2614.76686873265
L04AA04THYMOGLOBULINEantithymocyte immunoglobulin (rabbit)25 mg/5 ml11 вијала со прашок х 25 mg + 1 вијала/кутија8208.838177.3131.520.38397676648195
N03AX11TOPAMAXtopiramate100 mg2828 таблети (блистер 2 x 14)/кутија873.72869.26294.45710.51012910314517
A10BH05TRAJENTA linagliptin5 mg3030 таблети (блистер 3 х 10)/кутија2234.52010.2147224.285310.037381964645
S01EE04TRAVATANtravoprost40 mcg/ml1РР шише со капалка х 2,5 ml/кутија701.53679.54521.9853.1338645531909
N03AF02TRILEPTALoxcarbazepine300 mg5050 таблети (блистер 5 х 10)/кутија673.45515158.4523.52810156656
N03AF02TRILEPTALoxcarbazepine600 mg5050 филм-обложени таблети (блистер 5 х 10)/кутија11851113.159471.84066.0624978902954
N03AX21TROBALTretigabine200 mg8484 таблети (блистер 4 х 21)/кутија4105.254020.971784.27832.0529395286523
N03AX21TROBALTretigabine100 mg8484 таблети (блистер 4 х 21)/кутија2138.112074.213763.89632.9884477412294
N01AH06ULTIVAremifentanil1 mg55 стаклени вијали х 1 mg/кутија1534.511118.375416.13527.118428684075
N01AH06ULTIVAremifentanil2 mg55 стаклени вијали х 2 mg/кутија2637.92248.645389.25514.756245498313
A05AA02URSOFALKursodeoxycholic acid500 mg100100 филм-обложени таблети (блистер 4 х 25)/кутија604056204206.953642384106
A05AA02URSOFALKursodeoxycholic acid250 mg/5 ml11 темно стаклено шише х 250 ml/кутија2196.31801.95394.3517.955197377407
A05AA02URSOFALKursodeoxycholic acid500 mg5050 филм-обложени таблети (блистер 2 х 25)/кутија31502926.155223.8457.1061904761905
J05AB14VALCYTEvalganciclovir450 mg6060 филм-обложени таблети во HDPE контејнер/кутија7570771090.934616.076.0972829460948
J07BB02VAXIGRIPinfluenza, purified antigen15 mcg/0,5 ml11 наполнет инјекциски шприц со игла х 0,5 ml/кутија269265.9853.0151.1208178438662
S01AX22VIGAMOXmoxifloxacin5 mg/1 ml1РЕ шише х 5 ml/кутија321317.113.891.2118380062305
D06BB02VIRU-MERZ SEROLtromantadine10 mg/1 g1Al туба x 2 g/кутија247140.1042106.895843.277651821862
G03DVISANNEdienogest2 mg2828 таблети (блистер 2 х 14)/кутија2239.312137102.314.5688180734244
S01EE01XALATANlatanoprost50 mcg/1 ml11 пластично шише х 2,5 ml/кутија554.9540.993913.90612.5060551450712
B01AX06XARELTOrivaroxaban15 mg2828 таблети (блистер 2 х 14)/кутија3976.73597.14379.569.5445972791511
B01AX06XARELTOrivaroxaban20 mg2828 таблети (блистер 2 х 14)/кутија3976.73597.14379.569.5445972791511
L01BC06XELODAcapecitabine500 mg120120 филм-обложени таблети (блистер 12 х 10)/кутија16053.511020.195033.3131.353349736818
L01BC06XELODAcapecitabine150 mg6060 филм-обложени таблети (блистер 6 х 10)/кутија2742.952092.85650.123.700760130516
J05AF05ZEFFIXlamivudine100 mg2828 таблети (блистер 2 х 14)/кутија25452501.2543.751.7190569744597
L01XE15ZELBORAFvemurafenib 240mg5656 таблети (блистер 7 x 8)/кутија129408.3127096.522311.781.7864232819688
L02AE03ZOLADEXgoserelin3,6 mg/доза11 наполнет инјекциски шприц со имплант х 3,6 mg/кутија5964.43557.7752406.62540.349825632084
L02AE03ZOLADEX LAgoserelin10,8 mg11 наполнет инјекциски шприц со имплант х 10,8 mg/кутија17733.1711840.95892.2733.227392507939
M05BA08ZOMETAzoledronic acid4 mg/5 ml11 вијала x 5 ml/кутија14020.648881.385139.2636.654960115943
N05AH03ZYPREXAolanzapine10 mg2828 обложени таблети (блистер 4 x 7)/кутија4067.662979.83231087.827726.743329088469
N05AH03ZYPREXAolanzapine5 mg2828 обложени таблети (блистер 4 x 7)/кутија2086.021508.0475577.972527.706949118417
Share This Article :

Related Posts

Остави коментар