НАРЕДБА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА САМОИЗОЛАЦИЈА ЗА СЕКОЈ ДРЖАВЈАНИН НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА КОЈ ВЛЕГУВА НА ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ, А ПАТУВА ОД ВИСОКО/СРЕДНО РИЗИЧНИ ЗЕМЈИ УТВРДЕНИ СО ЛИСТАТА НА СЗО

Врз основа на законски одредби и задолженија за утврдување на мерки за спречување на појава, внесување, рано откривање, спречување на ширењето и сузбивањето на Корона вирус COVID – 19, а заради заштита на населението од истиот, се издава НАРЕДБА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА САМОИЗЛОАЦИЈА за секој државјанин на Северна Македонија кој влегува на гранични премини, а патува од високо ризични или средно ризични земји утврдени со Листата на СЗО на денот на кој патникот влегува во државата.

Целосната наредба и образецот можете да ги преземете во продолжение:

  1. НАРЕДБА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА САМОИЗЛОАЦИЈА
  2. ИЗЈАВА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА САМОИЗОЛАЦИЈА
Сподели на:

Related Posts