ПОПЛАДНЕВО 5 НОВИ ПОЗИТИВНИ ПАЦИЕНТИ НА КОРОНАВИРУС, МЕЃУНИВ И 4 ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ОД ДЕБАР

Министерството за здравство информира дека попладнево на коронавирус беа тестирани 10 пациенти, 5 се позитивни на вирусот.

Позитивна е сопругата на веќе дијагностицираниот пациент од Скопје и 4 здравствени работници – двајца доктори и две медицински сестри од Дебар.

Со ова, бројката на заболени со коронавирус во земјата се искачи на 31.

За вечерва, Министерството за здравство најавува прес конференција во Владата, а за времето на одржување инфомрцијата ќе биде испратена дополнително од Владата на РСМ.

Сподели на:

Related Posts