Промоција на „Водич за родители-здравје, раст и развој на детето (од нула до три години)“

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки на РМ и Канцеларијата на УНИЦЕФ,Скопје, утре (петок, 05.04.2017) во 11:30 часот во Холидеј Ин, ќе го промовираат прирачникот „Водич за родители-здравје, раст и развој на детето (од нула до три години)“.

Водичот е наменет за најраниот период од новото искуство како родител. Во него се дадени совети што ги опфаќаат најважните аспекти на здравјето, правилниот раст и развој, здравата исхрана, имунизацијата и безбедноста на детето. Исто така, водичот содржи корисни информации и контакти за одредени здравствени и социјални услуги.

Линк за прирачникот: https://www.unicef.org/tfyrmacedonia/Parent_Guide_MKD_FINAL.pdf

Share This Article :

Related Posts