ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВИОТ АПАРАТ ЗА ХАРВЕСТРАЦИЈА НА МАТИЧНИ КЛЕТКИ

Во рамки на Центарот за крвотворни матични клетки при ЈЗУ Институт за трансфузиона медицина се пушти во употреба новиот апарат за харвестрација на матични клетки Optia.

Со ова се зголемува квалитетот на трансплантација на коскена срцевина.

Сподели на:

Related Posts

јануари 22, 2021

јануари 21, 2021

јануари 21, 2021