СОСТОЈБАТА СО КОРОНАВИРУСОТ ДО 12:00 ЧАСОТ: РЕГИСТРИРАНИ 18 НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАТА-ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 219 ПАЦИЕНТИ

Вкупно дијагностицирани 219 пациенти
Министерството за здравство информира дека во изминатите 24 часа се регистрирани 18 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје – 11, Прилеп – 4, Куманово – 2, Тетово – 1.
Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 219 лица.
Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:

  • Скопје (134)
  • Дебар (43)
  • Куманово (17)
  • Штип (8)
  • Прилеп (6)
  • Охрид (3)
  • Велес (3)
  • Кавадарци (2)
  • Тетово (2)
  • Гостивар (1)
Сподели на:

Related Posts