Day: 17 Mars, 2020

31 TE SËMUR NGA KORONAVIRUSI POZITIV NGA VIRUS EDHE PUNONJËS SHËNDETËSORË

Ministri i Shëndetësisë Doc. Dr Venko Filipçe në konferencën e djeshme për shtyp tha se 5 raste të reja të koronavirusit ishin diagnostifikuar këtë pasdite, 4 prej të cilëve ishin punonjës shëndetësor nga Dibra. Numri i përgjithshëm i pacientëve në vendin tonë është 31 pacientë. Prej 5 te sapoinfektuarve te pasditës,përveç katër punonjësve shëndetësorë nga […]

PASDITEN E SOTME EDHE 5 RASTE TË REJA ME KORONA VIRUS , MES TYRE 4 JANË NGA STAFI SHËNDETËSOR NË DIBËR

Ministria e Shëndetësisë raporton se 10 pacientë e testuar nga koronavirusi këtë pasdite, 5 janë pozitivë .Pozitive është gruaja e pacientit tashmë të diagnostikuar nga Shkupi dhe 4 punonjës të kujdesit shëndetësor – dy mjekë dhe dy infermierë nga Dibra.Kështu, numri i pacientëve me koronavirus në vend u rrit në 31Për sonte, Ministria e Shëndetësisë […]

REZULTATET E KONFIRMUARA TË KORONA VIRUSIT PËR TRE PACIENTËT- DERI NË KËTË MOMENT GJITHESEJ 26 TË PREKUR, QYTETARËT RREPTËSISHT TU PËRMBAHEN MASAVE DHE REKOMANDIMEVE PËR PARANDALIM

Ministri i shëndetësisë Dr. Venko Filipçe në konferencën e sotme të rregullt për shtyp informoi së pari për gjendjen e pacientëve që trajtohen në Klinikën e Sëmundjeve Infektive në Shkup dhe Dibër.Ai theksoi se gjendja e të gjithë pacientëve është stabile dhe e pandryshuar në krahasim me ditën e djeshme, po dhe gjendja e pacientes […]

GJENDJA ME KORONA VIRUSIN NË VEND DERI ORA 12-GJITHSEJ 26 RASTE

Ministria e Shëndetësisë informon se sot numri i personave me koronavirus në vend – gjendja deri në orën 12:00 është 26.Këtë mëngjes u testuan 10 pacientë. Pozitive janë testet e 3 pacientëve që janë testuar në Klinikën Zhan Mitrev, dhe për ta ISHP ka kryer teste shqyrtimi që konfirmuan rezultatin e mëparshëm.Gjendja e të gjithë […]

MINISTRI I SHËNDETESISË SOT MIRATOI RREGULLORET – NJË PËR MASAT PËR MOBILIZIM , ORGANIZIM DHE PËR ORARIN E PUNËS PËR TË GJITHË INSTITUCIONET SHËNDETËSORE DHE PUNONJËSIT E TYRE, DHE NJË PËR ZBATIMIN E DETYRUESHËM PËR VETËIZOLIM DHE ÇDO PERSON TË JAPË DEKLARATË ME SHKRIM ME PËRGJEGJËSI TË PLOTË MORALE ,MATERIALE DHE ME PËRGJEGJËSI PENALE.

Ministri i Shëndetësisë, në bazë të nenit 55 paragrafi 1 të Ligjit për organizimin e punën dhe organeve të administratës shtetërore (Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë nr. 58/2000, 44/2002, 82/2008 dhe 51/2011), nenit 55 të ligjit për  Mbrojtje të popullsisë nga sëmundjet infektive (Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë nr.66/2004,139 /2008,99 /2009,149 /2014,150 /2015 […]