Day: 4 Prill, 2020

JANË REGJISTRUAR 53 RASTE TË REJA ME KOVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIFIKUARVE ËSHTË 483 PERSONA,NË STATISTIKËN DITORE JANË REGJISTRUAR 5 PERSONA TË VDEKUR NGA KORONAVIRUSI

Ministria e Shëndetësisë informon se dy pacientë me koronavirus, një grua 71-vjeçare nga Llabunishta (Struga) dhe një burrë 77 vjeç nga Kumanova të cilët ishin të shtruar në spital në një gjendje tejet të rëndë vdiqën në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe gjendje febrile në Shkup. Instituti i shëndetit publik informon për dy vdekje të […]

REKOMANDIME PËR MENAXHIMIN E KORONAVIRUSIT PËR PERSONAT ME DIABET

Personat me diabet mund të kenë simptoma të rënda dhe komplikime gjatë infeksionit me Covid 19, por nëse diabeti kontrollohet mirë, atëherë rreziku i komplikimeve serioze është i ngjashëm me atë të popullatës së përgjithshme, sipas Klinikës Universitare të Endokrinologjisë. Rekomandohet që personat me diabet të kenë informacione për kontakt me mjekun amë ose inferimeren […]