Author: Dzemile Aljilji

SOT, JANË REGJISTRUAR 862 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I RASTEVE TË DIAGNOSTIKUAR ËSHTË 29558, 223 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 14 PEESONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2699 teste, dhe janë regjistruar 862 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-390,Kumanovë-22,Shtip-28,Prilep-55,Tetovë-48,Strugë-9,Veles-53,Manastir-31,Ohër-18,Kavadar-24,Gostivar-18,Gjevgjeli-12,Strumicë-27,Kriva Pallankë-10,Radovish-7,Krushevë-2, Koçanë-25,Probishtip-12,Demir Hisar-4,Makedonski Brod-1,Pehçevë-3,Berovë-3,Valandovë-6,Vinicë-9,Delçevë-5,Kratovë-6,Sveti Nikolë-6,Kërçovë-17,Resnjë-3,Negotinë-8. Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 223 pacientë të rikuperuar nga:Shkup-75,Kumanovë-9,Shtip-10,Prilep-16,Tetovë-27,Veles-6,Manastir-13,Kavadar-6,Gostivar-5,Gjevgjeli-14 ,Strumicë-14,Radovish-6,Koçanë-7,Demir Hisar-2,Berovë -3, Pehçevë-1,Kratovë-1,Sveti Nikolë-2,Kërçovë-4,Resnjë-1Negotinë-1. Kanë ndërruar jetë 14 persona , pesë pacientë nga […]

VETË-IZOLIM I DETYRUESHËM DERI NË MARRJEN E NJË REZULTATI TË TESTIT COVID

Vetë-izolimi është i detyrueshëm kur testoheni për Covid-19 nga caktimi i testit ose vetë caktimit , deri në marrjen e rezultatit. Nëse rezultati është pozitiv, vetë-izolimi vazhdon. Kjo është parashikuar nga ndryshimet e reja në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive që Parlamenti miratoi mbrëmë. Shkelësit e këtij neni të Ligjit do të […]

BARTJA E MASKAVE MBROJTËSE BËHET E DETYRUESHME PËR QYTETARËT

Bartja e mbrojtjes personale të fytyrës bëhet e detyrueshme për qytetarët me ndryshimet e reja në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive, të cilin Kuvendi e miratoi mbrëmë. Kjo masë do të zbatohet për lëvizjen e vendeve publike dhe zonave të tipit të hapur dhe të mbyllur, tregjeve, transportit publik dhe kur hyni […]

SOT, JANË REGJISTRUAR 628 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I RASTEVE TË DIAGNOSTIKUAR ËSHTË 27827, 531 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15 PEESONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 2236 teste, dhe 628 raste të reja të kovid-19 janë regjistruar në: Shkup-353, Kumanovë-33, Shtip-13, Prilep-36, Tetovë-33, Strugë-11, Veles-34, Manastir-28, Ohër-17, Kavadar-7, Gostivar-7, Strumicë-20, Kriva Pallankë-6, Radovish-2, Probishtip-3, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-2, Berovë-2 , Vinicë-1, Delçevë-4, Sveti Nikolë-6, Kërçovë-6, Resnje-1, Negotinë-2 Sot, Instituti […]

RAPORTI I INSTITUTIT TË SHËNDETIT PUBLIK:SHKUPI ME NUMËR MË TË MADH TË REGJISTRUAR -SHUMICA E PACIENTËVE TË MOSHËS 30 DERI 39 VJEÇ

Ministria e Shëndetësisë informon se sipas raportit të Institutit të Shëndetit Publik i cili i referohet periudhës nga 19 deri më 25 tetor 2020, gjithësej 13,993 materiale u testuan në laboratorë ku kryhet testimi molekular për praninë e SARS-CoV-2, një rritje prej ( 5.9%) krahasuar me javën e kaluar. Janë regjistruar 3,410 raste të reja […]

FILIPÇE DHE DR.KARAXHOVSKI: JEMI DUKU RRITUR KAPACITETIN SPITALOR DHE TESTUES

Ministri i Shëndetësisë Doc.Dr Venko Filipçe, së bashku me Kryetarin e Komisionit për Sëmundje Infektive, Dr. Zharko Karadxhovski, mbajtën një konferencë për shtyp, ku informuan për vendimet që morën në takimin e mëngjesit me Komisionin për Sëmundjet Infektive. Ne po përballemi me një valë shumë të fortë të virusit, një situatë që rëndon ndjeshëm të […]

DR. STEVANOVIQ: NE PUNONJËSIT SHËNDETËSORË DUHET TË DUROJMË – QYTETARËT DUHET TË NA NDIHMOJNË DUKE RESPEKTUAR MASAT

  Në deklaratën e djeshme për media, drejtoresha e Klinikës për Sëmundje Infektive dhe Kushtet fibrile, Dr. Milena Stevanoviq njoftoi se ka filluar shtrimi i pacientëve në spitalin modular në afërsi të klinikës.  Lidhur me stafin që punon në spitalin modular, Dr. Stevanoviq tha:  Ekziston një sistem i mobilizimit të personelit mjekësor, si personel i […]