Author: Dzemile Aljilji

MINISTRIA E SHËNDETËSISË KA HAPUR LLOGARI TË VEÇANTA PËR DONACIONE,MUND TË DONOHEN MJETE NË PARA POR DHE PAISJE SIPAS LISTËS SË PRIORITETEVE TË MINISTRISË

Ministria e shëndetësisë iu faleminderohet të gjith atyre të cilët deri tash me donacione në para kanë mbështetur përpjekjet e institucioneve në vend për tu përballur me situatën e Kovid-19.Duke pasur parasysh problemet e shumta dhe interesin për dhurim ,Ministria ka hapur llogari donatore të dedikuara.Për ndihmë të drejtpërdrejt financiare në dhurime në para për […]

JANË REGJISTRUAR 26 RASTET E REJA ME KORONAVIRUS NË VENDIN TONË -GJITHËSEJ JANË DIAGNOSTIFIKUAR 285 PACIENT ,1 PACIENT VDIQ DHE 9 PACIENT JANË SHËRUAR DHE JANË LËSHUAR NGA SPITALI

Ministria e Shëndetësisë informon se një pacient vdiq në moshën 79 vjeç, nga Dibra në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile në Shkup. Pacienti u diagnostikua pozitiv për Covid-19 më 23 mars dhe me një gjendje të përkeqësuar shëndetësore u shtruar  në klinikën e Shkupit më 25 mars.9 pacientë (8 nga Dibra dhe 1 […]

FILIPÇE: KËTO JANË KOHË DHE PERIUDHA NË TË CILËN NUK DUHET AS NJI TË JETË I STIGMATIZUAR KARANTINIMI SHTETËROR MBRON SHËNDETIN KOLEKTIV DHE SHËNDETIN E ÇDO QYTETARI

Ministria e shëndetësisë u bën thirrje qytetarëve që të mos i stigmatizojnë dhe paragjykojnë njerëzit që vendosen në karantinën shtetërore. Bëhet fjalë për qytetetarët tanë të cilët këthehen në vendin e tyre nga vende të ndryshme të botës.Në këto momente çdonjëri ndjehet më i sigurtë në shtëpi midis të dashurve të tyre. Sot,në konferencën e […]

JANË REGJISTRUAR 22 RASTE TE REJA ME KORONAVIRUS NË VENDIN TONË-VDIQ NJË GRUA NGA RRETHINA E STRUGËS , GJITHSEJ JANË DIAGNOSTIKUAR 241 PACIENT

Në 24 orët e fundit,në vendin tonë janë regjistruar 22 raste të reja, Sipas qyteteve: Shkupi (9), Kumanova (3), Struga (3), Tetova (2), Dibra (2), Prilep (2), Manastiri (1). Kështu, numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me KOVID-19 është 241 persona deri në orën12:00 sot. Sipas vendbanimit, deri më tani rastet e COVID-19 janë […]

REAGIM NDAJ PORTALIT A1.on

Lidhur me tekstin e publikuar në portalin A1.on me titull: Shteti paguan testimin tre deri në katër herë më të shtrenjtë se spitalet private, https://a1on.mk/macedonia/drzhavata-testiranjeto-za-koronavirus-go-plakja-tri-do-chetiri-pati-poskapo-od-privatnite-bolnici/ Ministria e Shëndetësisë do të donte të informonte Publikun për sa vijon. Cmimi i blerjes për provat është 1200 denarë. Ministria i prokuroi këto teste në prokurime të rregullta publike […]

GJENDJA ME KORONAVIRUSIN DERI NË ORA 12:00 -JANË REGJISTRUAR 18 RASTE TË REJA NË VENDIN TONË-GJITHËSEJ JANË DIAGNOSTIKUAR 219 PACIENTË

Gjithësej 219 pacient të diagnostifikuar Ministria e shëndetësis informon se gjatë 24 orëve te fundit janë regjistruar 18 raste të reja me koronavirus ne vendë. Sipas qyteteve:Shkupi (11),Prilepi (4), Kumanova (2), Tetova (1). Me këtë numrin i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me KOVID-19 është 219 persona deri në orën 12.00 sot . Sipas vendbanimit,deri […]

PREJ DITËS SË SOTME NË VENDIN TONË DY PROJEKTE SHUMË TË RËNDËSISHME NË LUFTËN KUNDËR VIRUSIT KORONA

Një nga vendet ku do të zbatohen dy projekte kryesore ndërkombëtare për të luftuar koronavirusin. Përkatësisht sot Organizata Botërore e Shëndetèsis ka konfirmuar pjesëmarrjen e vendit tonë në programin “Solidariteti”, i cili është një studim i madh, ndërkombëtar, i krijuar për të siguruar të dhëna për trajtimin më efektiv të pacientëve me COVID-19. Qëllimi i […]

GJENDJA ME KORONAVIRUSIN DERI NË ORA 12:00 -JANË REGJISTRUAR 24 RASTE TË REJA NË VENDIN TONË-GJITHËSEJ JANË DIAGNOSTIKUAR 201 PACIENTË

Ministria e shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve te fundit janë regjistruar 24 raste të reja me koronavirus në vendë. Sipas qyteteve:Shkupi (15), Kumanova (4), Dibra (2), Ohri (1) Shtipi (1), Tetova (1). Me këtë numrin i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me KOVID-19 është 201 persona deri në orën 12.00 sot . Sipas vendbanimit,deri […]