Author: M M

MINISTRI FILIPÇE : TESTOHEN 7 PACIENT TË RINJ, POSEDOJMË 120 RESPIRATOR

Ministria e Shëndetësisë informon se testi i dytë i përsëritur i personit nga Kocani, testi i  të cilit mbërriti përmes Qendrës se shendetit publik  Shtip është negativ për koronavirusin.Testi i parë i pacientit nga Koçani ishte gjithashtu negativ, por për shkak të simptomave tipike të virusit, ai u përsërit. Të gjithë 7 personat e testuar […]

SEANCAT E QEVERISË

1) Nga mbledhja e 11-të e Qeverisë: Masa për parandalimin e korona virusit për mbrojtjen e shëndetit publik dhe shëndetit të qytetarëve; Qendra multietnike për trajtimin e fëmijëve me autizëm ADHD dhe Sindrom Asperger në Tetovë 2) Nga mbledhja e Qeverisë: Masat për parandalimin e përhapjes së virusit japin rezultate dhe për parandalimin e mëtejshëm […]

SOT, ZËVENDËSMINISTRI DR. GOCE CAKAROVSKI, U DREJTUA NË SHËNIMIN E DITËS BOTËRORE TË NDËRGJEGJES PËR RRITJEN TEK FËMIJËT

-Periudhën e kaluar, Ministria e Shëndetësisë ka organizuar takime me pothuajse të gjitha shoqatat e pacientëve, duke përfshirë edhe shoqatën RAST dhe ashtu si atëherë edhe sot do të theksoj – Ministria mbetet e hapur për bashkëpunim dhe gjetjen e zgjidhjeve strategjike për përmirësimin e mbrojtjes shëndetësore të kësaj kategorie të qytetarëve tha dr. Cakarovski.

Kontrollo pastaj shpërndaj!

Të nderuar, të gjithë jemi të vetëdijshëm për pasojat negative të shpërndarjes së lajmeve të rrejshme. Ministria e Shëndetësisë apelon që ta kontrolloni vërtetësinë e lajmit para se ta shpërndani.

DREJTORËT E RINJ NË ISHP

Të nderuar, Informojmë se javën e kaluar u emëruan drejtorët e këtyre institucionet shëndetësore publike: – Instituti i gjerontologjisë-Salija Latif – Instituti për sëmundje të mushkërive tek fëmijët në Kozle – Angelco Andonovski – Klinika Universitare e Reumatologjisë – Filip Gucev Informojmë më tej se në spitalin psikiatrik Bardovcë mbetet drejtori i deritanishëm, Qamil Kovaçi. […]

MBRËMJA E DJESHME E FUTBOLLIT PA NDËRHYRJE MJEKËSORE!

Sipas informatave nga ekipet kujdestare, gjatë mbrëmjes së djeshme të UEFA Superkupës, nuk ka pasur rritje të numrit të zakonshëm të ndërhyrjeve. Në Klinikën e Toksikologjisë nuk ka arritur asnjë pacientit, në kujdesin emergjent nuk janë të regjistruara kolapse dhe vetëm një shtetas i huaj me krahun e thyer është transportuar në Klinikën për sëmundje […]

FAZA PORTOKALLI

Informojmë se në tre ditët e ardhshme (nga e mërkura deri të premten) teritori i vendit do të përfshihet nga temperatura të larta nga faza e portokalltë dhe vazhdojnë të vlejnë sugjerimet e Ministrisë së Shëndetësisë-që nga obligimet e punës të jenë të liruara gratë shtatëzëna dhe personat nga mosha mbi 60 vjeҫare, ndërsa të […]

MINISTRIA E SHËNDETËSISË E GATSHME PËR UEFA SUPERKUPËN NË SHKUP

Në prag të Superkupës së UEFA-s – Klinika për Toksikologji siguroi ekipe të dyfishta për kujdestari në 48 orët e ardhshme, si dhe ekipe tjera në thirrje. Me qëllim për ndihmë eventuale më të suksesshme për të ftuarit, apelojmë dhe kujtojmë qytetarët e Shkupit që t’i përdorin shërbimet e Qendrës Emergjente në SPQ 8 Shtatori […]