Lajmërimet

MINISTRI I SHËNDETËSISË, BEKIM SALI, SOT MORI PJESË NË CEREMONINË E DIPLOMIMIT TË STUDENTËVE TË UNIVERSITETIT SHTETËROR TË TETOVËS

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, sot mori pjesë në ceremoninë e diplomimit të studentëve të Universitetit Shtetëror të Tetovës. Me këtë rast, në fjalën e tij, ministri Sali theksoi: “Sot kam kënaqësi të marr pjesë në ceremoninë e diplomimit të studentëve të Universitetit Shtetëror të Tetovës, nga të cilët numri më i madh janë të […]

SAMITI I „BALLKANIT TË HAPUR“ NË OHËR – PËRFITIMET PËR QYTETARËT PËRMES BASHKËPUNIMIT TË PËRBASHKËT

Ministri i Shëndetësisë, dr. Bekim Sali, sot po merr pjesë në Samitin e „Ballkanit të Hapur“ në Ohër.Në kuadër të samitit, liderët e rajonit e theksuan qartë rëndësinë e bashkëpunimit dhe veprimit të përbashkët, duke respektuar vlerat e Bashkimit Europian.Bashkëpunimi i përbashkët me vendet e Ballkanit do të mundësojë përfitime më të mëdha për qytetarët […]

ME MBËSHTETJE NGA KROACIA SIGUROHEN 101 MIJË DOZA TË VAKSINËS „MODERNA“

Sigurohen 101.000 doza të vaksinës Moderna, si mbështetje nga Kroacia, kjo në kuadër të ndihmës së vazhdueshme nga ky vend për të përballuar siç duhet pandeminë.“I shpreha falënderime ambasadores së Kroacisë, z. Nives Tiganj, në takimin e sotëm, ku diskutuam për sfidat e sistemeve tona shëndetësore, si dhe mundësitë për thellimin e bashkëpunimit shëndetësor mes […]

TAKIM PUNE I MINISTRIT SALI NË FAKULTETIN E STOMATOLOGJISË

“Investimet e vazhdueshme në arsim dhe shëndetësi kontribuojnë në cilësinë e punonjësve shëndetësorë, të përgatitur për tregun e punës dhe për avancimin e sistemit shëndetësor”, theksoi ministri i Shëndetësisë, dr. Bekim Sali në takimin e sotëm të punës me rektorin e Universitetit „Shën Kirili dhe Metodi’’, prof. dr. Nikolla Jankullovski, me dekanin e Fakultetit të […]

TRAJNIM PËR NDIHMËN E PARË NËN ORGANIZIMIN E KRYQIT TË KUQ

Ne vazhdojmë me misionin human për edukimin e popullatës së re në frymën e ndihmës së ndërsjellë dhe solidaritetit.Nën moton „Ndihma e parë shpëton jetë“, sot ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, e vizitoi shkollën e mesme “Arsenie Jovkov,” ku ekipet e Kryqit të Kuq zhvillojnë trajnime për ndihmën e parë të dedikuar për nxënësit.“Me trajnimet […]

MINISTRI SALI ME DHURATA PËR PACIENTËT MË TË VEGJËL – SHËNOHET DITA NDËRKOMBËTARE E FËMIJËVE

“Sot u shoqëruam me fëmijët e Repartit të sapohapur të Onkologjisë në Klinikën e Sëmundjeve të Fëmijëve. Ata janë heronjtë tanë të mëdhenj, të cilët gjithmonë meritojnë më shumë”, theksoi ministri, Bekim Sali gjatë vizitës së sotme në Klinikën e Sëmundjeve për Fëmijë. Me rastin e 1 qershorit – Ditës Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, ministri […]

MINISTRI SALI NË PËRVJETORIN E PESTË TË SHOQATËS TË MJEKËVE SPECIALIZANTË

“Shoqërim i shkëlqyer me mjekët e rinj specializantë, me të cilët kemi krijuar bashkëpunim të suksesshëm. Ata janë forca lëvizëse dhe prandaj me ta do të vazhdojmë të krijojmë bashkërisht politika shëndetësore, sipas nevojave të tyre”, tha ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, në përvjetorin e pestë të Shoqatës së Mjekëve Specializantë. Duke ua uruar përvjetorin, […]

MINISTRI I SHËNDETËSISË BEKIM SALI MORI PJESË NË KONFERENCËN NDËRKOMBËTARE TË MINISTRISË SË FINANCAVE

Ministri i Shëndetësisë Bekim Sali mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare të Ministrisë së Financave.“Me kënaqësi e pranova ftesën për të marrë pjesë në hapjen e konferencës ndërkombëtare të Ministrisë së Financave, së bashku me Kryeministrin z. Dimitar Kovacevski dhe ministrin e Financave, z. Fatmir Besimi. Për kënaqësinë tonë të madhe, pjesë e kësaj ngjarjeje është […]

SIMPOZIUMI MULTIDISIPLINOR I TUMORIT KUSHTUAR DIAGNOSTIKIMIT DHE TRAJTIMIT TË TUMOREVE TË MËLÇISË

Simpoziumi Multidisiplinor i Tumorit kushtuar diagnostikimit dhe trajtimit të tumoreve të mëlçisë.“Vendi ynë është një nga vendet e para në rajon, së bashku me Slloveninë, e cila tashmë e ka hartuar Deklaratën e Parë Nacionale për Luftë Kundër Kancerit të Mëlçisë, e cila mbështetet dhe zbatohet me ndihmë të vazhdueshme të Ministrisë së Shëndetësisë”, theksoi […]

ME RASTIN E DITËS SË SHËNDETIT TË GRUAS, SOT NË KUVENDIN E RMV-SË, MINISTRI I SHËNDETËSISË, BEKIM SALI, MORI PJESË NË DEBAT PUBLIK ME DISKUTIM TË FRYTSHËM ME EKSPERTË TË FUSHËS SË FEKONDIMIT IN VITRO

Me rastin e Ditës së Shëndetit të Gruas, sot në Kuvendin e RMV-së, ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, mori pjesë në debat publik me diskutim të frytshëm me ekspertë të fushës së fekondimit in vitro, sektorit joqeveritar dhe organizatave ndërkombëtare.Në fjalën e tij, ministri Sali i theksoi aktivitetet për avancimin e shëndetit të gruas dhe […]