Lajmërimet

DREJTORËT E RINJ NË ISHP

Të nderuar, Informojmë se javën e kaluar u emëruan drejtorët e këtyre institucionet shëndetësore publike: – Instituti i gjerontologjisë-Salija Latif – Instituti për sëmundje të mushkërive tek fëmijët në Kozle – Angelco Andonovski – Klinika Universitare e Reumatologjisë – Filip Gucev Informojmë më tej se në spitalin psikiatrik Bardovcë mbetet drejtori i deritanishëm, Qamil Kovaçi. […]

MBRËMJA E DJESHME E FUTBOLLIT PA NDËRHYRJE MJEKËSORE!

Sipas informatave nga ekipet kujdestare, gjatë mbrëmjes së djeshme të UEFA Superkupës, nuk ka pasur rritje të numrit të zakonshëm të ndërhyrjeve. Në Klinikën e Toksikologjisë nuk ka arritur asnjë pacientit, në kujdesin emergjent nuk janë të regjistruara kolapse dhe vetëm një shtetas i huaj me krahun e thyer është transportuar në Klinikën për sëmundje […]

FAZA PORTOKALLI

Informojmë se në tre ditët e ardhshme (nga e mërkura deri të premten) teritori i vendit do të përfshihet nga temperatura të larta nga faza e portokalltë dhe vazhdojnë të vlejnë sugjerimet e Ministrisë së Shëndetësisë-që nga obligimet e punës të jenë të liruara gratë shtatëzëna dhe personat nga mosha mbi 60 vjeҫare, ndërsa të […]

MINISTRIA E SHËNDETËSISË E GATSHME PËR UEFA SUPERKUPËN NË SHKUP

Në prag të Superkupës së UEFA-s – Klinika për Toksikologji siguroi ekipe të dyfishta për kujdestari në 48 orët e ardhshme, si dhe ekipe tjera në thirrje. Me qëllim për ndihmë eventuale më të suksesshme për të ftuarit, apelojmë dhe kujtojmë qytetarët e Shkupit që t’i përdorin shërbimet e Qendrës Emergjente në SPQ 8 Shtatori […]

FAZA PORTOKALLI

Ju njoftojmë se në bazë të shpalljes së meteo – alarmit nga Drejtoria për punë hidrometeorologjike, duke filluar nga dita e nesërme dhe gjatë tërë fundjavës teritori i tërësishëm i vendit do të përfshihet nga temperatura të larta nga faza e portokalltë. Pas takimit të realizuar të Komisionit për valët e të nxehtit, Ministria e […]

PËRGATITJET PËR RATIFIKIMIN E “KONFERENCËS SË STAMBOLLIT”

Sot me Ministrinë e punës dhe politikës sociale dhe me Programin për zhvillim të Kombeve të Bashkuara filluam me përgatitjet për ratifikimin e “Konferencës së Stambollit” – Pranimi i politikave dhe praktikave më të mira për eliminimin e dhunës ndaj femrave. Mes tjerash, ky projekt do të ketë për qëllim edhe zhvillimin e kornizës për […]

Projektin “Mirë se vjen bebe”

Sot së bashku me Ministrin e punëve të brendshme, Oliver Spasovski, e promovojmë projektin “Mirë se vjen bebe”. Me këtë risi, prindërit nuk duhet më të presin në sportelet, por certifikatën e lindjes do ta marrin brenda 48 orëve, gjatë qëndrimit në maternitet. Projekti fillon nga e hëna (24 korrik) dhe ky shërbim do të […]

DËRGO MESAZH PERSONALISHT TE MINISTRI

Të dashur miq, Duke filluar prej sot, vihet në funksion linja telefonike 071/349999 në të cilën qytetarët, përmes mesazheve elektronike në Whatsapp dhe Viber mund të drejtohen për çdo ide, sugjerim, lëvdatë ose për parregullësi, përpjekje për korrupcion dhe tjera parregullësi me të cilat janë ndeshur në funksionimin e sistemit shëndetësor. Qëllimi i #PërshëndetjeTaravari është që personalisht […]