Uncategorized

MAQEDONIA E VERIUT KA SIGURUAR 800 MIJË DOZA TË VAKSINËS PFIZER ,5850 DO TË MBËRRIJNË NË SHKURT

Republika e Maqedonisë së Veriut do të marrë 800,000 vaksina kundër KOVID-19 nga prodhuesi Pfizer. Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe, në negociata të drejtpërdrejta me këtë prodhues, siguroi vaksina për tërë vitin 2021. Marrëveshja u përcaktua këtë mëngjes në një bisedë telefonike midis Ministrit Filipçe dhe një përfaqësuesi të lartë të kompanisë që prodhon […]

SOT JANË REGJISTRUAR 106 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 84129 ,603 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 20 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 761 teste, dhe 106 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-72, Kumanovë-4, Shtip-2, Prilep-5, Tetovë-3, Manastir-1, Kavadar-4, Gostivar-6, Strumicë-5, Radovish-1, Koçanë-1, Berovë-1, Resnjë-1. Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 603 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-230, Kumanovë-24, Dibër-5, Shtip-18, Prilep-51, Tetovë-8, Strugë-30, […]

SOT JANË REGJISTRUAR 237 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 84024 ,460 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 8 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1525 teste, dhe 237 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-123, Kumanovë-15, Dibër-1, Shtip-4, Prilep-8, Tetovë-7, Strugë-11, Veles-5, Manastir-5, Ohër-13, Kavadar-11, Gjevgjeli-6, Strumicë-5, Kriva Pallankë-3, Radovish-2, Koçanë-3, Probishtip-1, Demir Hisar-1, Berovë-2, Vinicë-1, Sveti Nikolë-1, Kërçovë-2, Resnjë-1, Negotinë-6. Sot, Instituti i Shëndetit […]

SOT JANË REGJISTRUAR 46 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 83789 ,526 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 12 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 378 teste dhe 46 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-22, Kumanovë-2, Prilep-1, Tetovë-1, Strugë-7, Ohër-3 Kavadar-4, Gostivar-3, Makedonski Brod-1, Resnjë-1, Negotinë-1. Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 526 pacientë të shëruar nga: Shkup-295, Kumanovë-13, Shtip-7, Prilep-39, Tetovë-12, Strugë-3, Veles-4, Manastir-9, […]

SOT JANË REGJISTRUAR 414 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 83743 ,496 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 7 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1619 analiza, dhe janë regjistruar 414 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-187, Kumanovë-10, Dibër-10, Shtip-7, Prilep-17, Tetovë-12 Strugë-7, Veles-10, Manastir-12, Ohër-28, Kavadar-24, Gostivar-12, Gjevgjeli-4, Strumicë-10, Kriva Pallankë-7, Radovish-4, Krushevë-1, Koçanë-10, Probishtip -2, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-1, Pehçevë-1, Berovë-3, Valandovë-1, Vinicë-2, Sveti Nikolë-1, […]

OBSH-JA DHUROI PAJISJE MJEKËSORE ME VLERË 1 MILION DOLLARË PËR PËRBALLJEN ME PANDEMIN COVID 19

Në vitin 2020, Organizata Botërore e Shëndetësisë dhuroi pajisje mbrojtëse, pajisje laboratorike dhe pajisje mjekësore me vlerë 1.049,902 milion dollarë në vend për t’u marrë me pandeminë e shkaktuar nga virusi KOVID-19. Në fushën e pajisjeve mjekësore përmes Fondit Gjerman për Covid 19, pajisjet për frymëmarrje dhe oksimetra impuls u dhuruan qendrave Covide në vend […]

SOT JANË REGJISTRUAR 536 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 83329 ,741 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1662 teste, dhe janë regjistruar 536 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-213, Kumanovë-18, Dibër-13, Shtip-13, Prilep-37, Tetovë-30, Strugë-23, Veles-17, Manastir-29, Ohër-18, Kavadar-23, Gostivar-13, Gjevgjeli-7, Strumicë-8, Kriva Pallankë-9, Radovish-10, Krushevë-3, Koçanë-6, Probishtipi -1, Makedonski Brod-3, Pehçevë-1, Berovë-5, Valandovë-4, Vinicë-2, Delçevë-6, Sveti Nikolë-6, Kërçovë-2, […]

SOT JANË REGJISTRUAR 493 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 82794 ,450 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2366 teste, dhe janë regjistruar 493 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-210, Kumanovë-28, Shtip-14, Prilep-14, Tetovë-7, Strugë-6, Veles-34, Manastir-15, Ohër-24, Kavadar-32, Gostivar-10, Gjevgjeli-17, Strumicë-17, Kriva Pallankë-6, Radovish-7, Krushevë-1, Koçanë-5, Probishtip-3, Makedonski Brod-1, Demir Hisar-1, Pehçevë-5, Berovë-6, Valandovë-5, Vinicë-1, Sveti Nikolë-2, Kërçovë-9, Resnjë-5, […]

FILIPÇE NË TAKIM ME DANILOVSKIN,RANË DAKORD PËR BASHKËPUNIM TË MËTEJSHËM ME NJË PËRBËRJE TË ZGJËRUAR ME PROFESOR TË CILËT JANË NË PENZION

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe, u takua sot me prof. Dr. Dragan Danilovski mbi të cilin u ra dakord të formohej një organ këshillimor joformal i profesorëve në pension nga Fakulteti i Mjekësisë, në mënyrë që të analizohet situata aktuale në shëndetësi. Në fund të këtij viti, dëshiroj të shpreh falënderimet e mia të […]

RAPORTI JAVOR I ISHP-SË PËR PERIUDHËN NGA 21-27 DHJETOR I VITIT 2020:VAZHDON TRENDI I RËNIES SË NUMRIT TË SAPO TË DIAGNOSTIKUARVE DHE TË VDEKURVE DHE PËRQINDJA E POZITIVËVE NGA TË TESTUARIT

Sipas raportit javor të Institutit të Shëndetit Publik në periudhën nga 21 deri më 27 dhjetor 2020. Gjithsej 13,123 materiale u testuan në laboratorët ku kryhen testet molekulare dhe testet e antigjenit për praninë e SARS-CoV-2, me një rënie prej 15,9% krahasuar me javën e kaluar. 3.372 raste të reja pozitive janë regjistruar nga 35 […]