ВО НАРЕДНИТЕ ДЕНОВИ СЕ ПРЕКИНУВА ВОСПИТНО-ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС И НАСТАВА, А ЗА ЕДЕН РОДИТЕЛ ДО 10 ГОДИШНА ВОЗРАСТ НА ДЕЦАТА-ЌЕ СЕ ДОЗВОЛИ ОТСУСТВО ОД РАБОТА КОЕ ЌЕ БИДЕ ЦЕЛОСНО ПЛАТЕНО ВО ЈАВНИТЕ И ПРИВАТНИТЕ ИНСТИТУЦИИ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, на денешната прес-конференција информираше за состојбата со корона вирусот и усвоените нови мерки од страна на владата за заштита од овој вирус. „Утрово имавме состанок на Комисијата за заразни болести на којшто се предложија дополнителни мерки во однос на справување со корона вирусот. Имаме прв случај на локална … Продолжи со читање ВО НАРЕДНИТЕ ДЕНОВИ СЕ ПРЕКИНУВА ВОСПИТНО-ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС И НАСТАВА, А ЗА ЕДЕН РОДИТЕЛ ДО 10 ГОДИШНА ВОЗРАСТ НА ДЕЦАТА-ЌЕ СЕ ДОЗВОЛИ ОТСУСТВО ОД РАБОТА КОЕ ЌЕ БИДЕ ЦЕЛОСНО ПЛАТЕНО ВО ЈАВНИТЕ И ПРИВАТНИТЕ ИНСТИТУЦИИ