ВТОР ДЕН ОД РАБОТНАТА ПОСЕТА НА МИНИСТЕРОТ ТАРАВАРИ ВО САД

Министерот Таравари, вториот ден од посетата го започна со средба со конгресменот Ден Донован, член на Комитетот за надворешни работи, со кого разговараше за моменталната политичка состојба во Македонија и клучната улога на Министерството за здравство во новата реформска влада.
Министерот оствари средба и со со г-дин Магди Елтерази од Универзитетската болница „Џорџ Вашингон“, како и со претставници од Универзитетската школа за медицина и човечки ресурси „Џорџ Вашингтон“, со кои разговараше за стратешка соработка меѓу овие институции и Министерството за здравство на РМ, како и за Стратегијата на Министерството до 2020 година.
Министерот Таравари во Вашингтон оствари средба и со претставници на Советот за глобално здравје.
Кон крајот на денот министерот Таравари, оствари средба и со конгресменот Дана Рорабахер од Американскиот претставнички дом (комитет за надворешни работи), со кого разговараа за претстојните реформи во здравството и вклучување на американски здравствени инситуции во стратешкиот план на Министерството за здравство на РМ.

Сподели на:

Related Posts

Остави коментар