ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ АСИМ МУСА ГО ПОСЕТИ ЗАВОДОТ ЗА НЕФРОЛОГИЈА ВО СТРУГА

 Во следните денови ќе биде распишан тендер за реконструкција на покривот на Заводот за нефрологија во Струга, најави при денешната посета заменик министерот за здравство, д-р Асим Муса.

Проектот за реконструкција на покривот, како што истакна е подготвен додека тој бил директор на установата, но поради изборите бил пролонгиран. Посочи дека освен покривот дека ќе се менуваат и вратите, прозорците, подовите, ќе се реконструираат салите.

Заменик министерот изрази подготвеност освен кровот да се реконструираат и други работи во Заводот. 

Зградата е од 1985 година и потребна е промена на вратите, прозорците, подовите, ентериерот, ќе се реконструираат салите за дијализа и рибарската куќа, информираше д-р Муса, нагласувајќи дека тоа ќе се врши етапно, а службите ќе проценат за приоритетноста.

 

Në ditët në vijim do të hapet tenderi për rikonstruimin e çatisë në Institutit të Nefrologjisë në Strugë, paralajmëroi në vizitën e sotme zv. Ministri i shëndetësisë Dr. Asim Musa.

Projekti për rikonstruimin e çatisë është punuar deri sa ai ka qënë Drejtor i institucionit por për shkak të zgjedhjeve i njëjti është prolonguar. Po ashtu theksoi se do të ndërrohen dyert, dritaret, do rikonstruohen dyshemetë dhe dhe sallat.

Zv. Ministri paraqiti gadishmëri se përveç çatisë do të rikonstruohen edhe punë të tjera në Institutin e Nefrologjisë.

Ndërtesa është ndërtuar në vitin 1985 dhe është e domosdoshme ndërrimi i dyerve, dritareve, rikonstruimi i dyshemeve, ndërrimin e enterierit, gjithashtu theksoi se do të rikonstruohen sallat e dializës dhe shtëpia e peshkatarëve. Ai theksoi se kjo do të ndodh në faza ndërsa administrata do të  vlersojë cilat investime do të jenë  prioritare.

Сподели на:

Related Posts