Day: февруари 9, 2018

РЕАКЦИЈА ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО

Во врска со наводните тврдења на поединци дека се избришани одредени содржини од сајтот, Министерството за здравство категорично ги отфрла тврдењата дека од официјалната веб страна на Министерството за здравство се избришани сите информации на албански јазик. Не постои намера ниту пак е укажано податоците на албански јазик од веб страната да се избришат.  

УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО УНФПА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче одржа работна средба со претставници од регионалната канцеларија на Фондот за Обединетите нации за население (УНФПА), меѓу кои и д-р Доина Болога, регионален директор на Канцеларијата на УНФПА, на која стана збор за можностите за продлабочување на соработката и реализација на конкретни мерки за унапредување на на здравјето на […]